Obavijesti

News

Komentari 9

Ubojice, mafijaši, teroristi...: Oni su već godinama slobodni

Ubojice, mafijaši, teroristi...: Oni su već godinama slobodni
1

Ovo su ubojice, mafijaši i teroristi koji nikada nisu osuđeni ili su pobjegli iz zatvora i nestali. Vlasti ih godinama bezuspješno traže. Neki više nisu na potjernicama...

VIDEO

Ovi kriminalci su izbjegli pravdi. Riječ je o ubojicama, mafijašima i teroristima koji nikada nisu osuđeni ili su, pak, pobjegli iz zatvora i nestali. Vlasti ih godinama bezuspješno traže. Neke su čak i maknuli s potjernice. 

Tražili su ga 26 godina

Donald Eugene Webb je 1980. upucao i ubio Gregoryja Adamsa, šerifa u gradiću Saxonburg u Pennsylvaniji. Šerif je Donalda zaustavio zbog prometnog prekršaja. Posvađali su se i Webb je prebio šerifa, a onda ga ubio. Webb je pobjegao i ostavio lažnu vozačku dozvolu koju su istražitelji upotrijebili za identifikaciju. Webb je ranije pljačkao draguljarnice i koristio je lažne identitete. FBI ga je 1980. stavio na listu najtraženijih bjegunaca. Tražili su ga 26 godina i nisu ga našli pa su ga maknuli s liste. FBI vjeruje da je Webb mrtav ili živi na nekom mjestu gdje ga nitko ne može prepoznati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mafijaš koji nikada nije optužen

Manabu Miyazaki iz Japana je poznati yakuza koji je godinama upleten u organizirani kriminal. Bio je upleten i u jedan od najvećih slučajeva u povijesti kriminala u Japanu. Radilo se o iznuđivanju, a Miyazaki je bio ispitan no nikada ga nisu optužili. Godine 1986. je preživio atentat. Pokušali su ga ubiti pripadnici suparničke kriminalne organizacije. Nakon toga je postao poznati pisac i komentator društvenih zbivanja. Svoju je biografiju prodao u 600.000 primjeraka. Često kritizira medije. Sada ima više od 70 godina i pretpostavlja se da nikada neće biti optužen.  

 

Teroristica u bijegu

Jamal Al-Gashey je bila u grupi terorista koji su 1972. godine napali sportaše iz Izraela na Olimpijskim igrama u Münchenu. Ona je uhvaćena i puštena dva mjeseca kasnije nakon što su članovi Crnog rujan kontrolirali zrakoplov Lufthanse. Izraelci su bili bijesni. Tražili su je no nisu je uspjeli naći. Al-Gashey se skriva godinama. Godine 1999. dala je intervju na tajnoj lokaciji. Tada je rekla da je ponosna na to što je napravila.

Pobjegla iz zatvora

Sharon Kinne (20) i njezin suprug su 1960. godine bili pred rastavom. Upucala ga je u glavu. Policija je mislila da je riječ o nesretnom slučaju, a onda je upucana i žena muškarca s kojim se Sharon viđala. Optužena je za dvostruko ubojstvo. Puštena je uz jamčevinu 1964. te je s muškarcem pobjegla u Meksiko. Tamo je ubila dvojicu. U Meksiku su je osudili na deset godina zatvora. Pobjegla je 1969. i nitko je nakon toga nije vidio. Neki misle da je mrtva, a drugi da je pobjegla u Gvatemalu.    

Imao je plastične operacije?

Glen Stewart Godwin je 1987. pobjegao iz zatvora u kojem je bio pet mjeseci. Bio je osuđeni ubojica i vrlo opasan muškarac. Pobjegao je iz zatvora uz pomoć svojeg "cimera" koji je kasnije počinio samoubojstvo. U bijegu se Godwin oženio. Otišao je u Meksiko gdje je uhićen zbog droge. Završio je u zatvoru iz kojeg je pobjegao 1991. nakon što je ubio zatvorenika s kojim je dijelio ćeliju. Dosad ga nisu našli. FBI vjeruje da živi u Meksiku i da je imao više plastičnih operacija pa ga zbog toga nitko ne može prepoznati, piše ListVerse.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a