Obavijesti

News

Komentari 317

Udruga Hrabro dijete: Nek' sad i Norina majka pokaže račune

Udruga Hrabro dijete: Nek' sad i Norina majka pokaže račune
5

Nikad nisam niti bi ijednu kunu uzela za sebe. Podijelili smo dio novca obiteljima kojima je trebalo, a ostatak smo prebacili na račun Zaklade, rekla je Atanasovska

VIDEO

Udruga Hrabro dijete iz Nove Gradiške, dan nakon što je Ministarstvo financija izvijestilo medije da je nadzor nad Udrugom okončan te da su utvrđene neke nepravilnosti u radu, obratila se novinarima. 

Prvi put od kako je izbila afera oko prikupljenih sredstava za liječenje djevojčice Nore Šitum, koja je nažalost preminula, odlučili su pred kamerama izreći nezadovoljstvo zbog, kako kažu, nanesene im štete od strane medija. Članovi udruge Hrabro dijete su ogorčeni i na Ministarstvo financija, te kažu da nisu dobili ni zapisnik niti rezultate nadzora koji je izvršen u Udruzi.

- Sustavno ste nas blatili, bez da ste provjeravali informacije koje su vam davane. Nanijeli ste veliku štetu kako Udruzi tako i svoj djeci kojima je naša pomoć potrebna. Rastrgali ste nas poput hijena - samo je dio obroka kojeg su na račun medija izrekle Jasminka Žužić, predsjednica Udruge i Đurđa Aleksić, članica Udruge i službena glasnogovornica na konferenciji. 

'Nismo dobili zapisnik Ministarstva'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je i povišenih tonova pa i lupanja po stolu.

- Koliko je novca nestalo? Mi to ne znamo. Na što oni sumnjaju? Ni to ne znamo. Koje su nepravilnosti utvrđene? Ne znamo. Jer zapisnik Ministarstva financija nije dostavljen udruzi nad kojom se vršio nadzor - rekla je Đurđa Aleksić.

- Molim vas učinite sve da nam se odgovori od strane nadležnih institucija kome da prebacimo ovaj prokleti novac -grmjela je Jasminka Žužić. 

Aleksić: Nisam slala mail donatorima

Đurđa Aleksić u ime Udruge odbila je sve insinuacije kako je dio novca, prikupljen preko računa Udruge Hrabro dijete za Noru Šitum, nestao.

- Koliko je novaca sakupljeno za Noru to mi ne znamo, to morate pitati njenu majku Đanu. Ja sam ovdje donijela svoje privatne račune i mogu vam ih pokazati, pa neka to učini i Đana - rekla je Đurđa.

Na pitanje je li slala donatorima mail za vrijeme dok je trajala akcija za Noru, kojim je tražila da se novac uplati na privatni račun maloljetnog člana udruge, Đurđa Aleksić je odgovorila negativno.

- Upravo zbog toga podnijeti ćemo kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja, onih koji su krivotvorili mailove pa i uplatnicu na 12.000 kuna - rekla je Đurđa.

Haris Kapetanović, tajnik Udruge, iznio je podatak da je s 31. listopadom na računu Udruge Hrabro dijete evidentirano 4,2 milijuna kuna i novac je još na računu.

'Ne smijemo novac trošiti za liječenje djece'

- Nažalost, novac ne smijemo trošiti za liječenje djece od malignih bolesti. Da sam dala nalog da se financira liječenje nekog od djece dijelom tih novaca, sada bih sigurno bila u Remetincu. Žao mi je što to nisam učinila jer bi oboljelom djetetu dala priliku koja ni približno neće biti jednaka onoj koju je imala mala Nora i zbog toga svi mi osjećamo grižnju savjesti - rekla je Jasminka Žužić, dodajući:

- Shvatite već jednom, mi smo roditelji koji imamo djecu oboljelu od raka koja možda sutra neće doživjeti svoj dan. A vi ste nas optužili za to da smo pokrali novce. Je l' novac može kupiti život? Pokazalo se da ne može, da je proklet, i takav je jer se za njega druga strana otima - kazala je Jasminka Žužić.

Đana Atanasovska: Nikad nisam ništa skrivala

Norina majka Đana Atanasovska rekla je da nema ništa protiv da joj se provjere računi.

- Dapače, neka mi provjere račun. Ivica i ja nikada ništa nismo skrivali. I na prvu pressicu, kad je sve ovo krenulo, donijeli smo izvode svojih računa. Nikad ništa nisam sakrila, niti bi ijednu kunu uzela za sebe. Podijelili smo dio novca obiteljima kojima je trebalo, a ostatak smo prebacili na račun Zaklade Nora Šitum. To svatko, kad god želi, može provjeriti - odgovorila je Atanasovska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 317
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!