Obavijesti

News

Komentari 202

Uhitili muškarca, na Facebooku komentirao biskupa Košića

Uhitili muškarca, na Facebooku komentirao biskupa Košića
1

Moj muž ima visok šećer i tlak i pije dnevno šest ili sedam vrsta tableta. Jako ga je to uzrujalo, kaže supruga uhićenog. Policija kaže da im je Košić prijavio da mu je uhićeni prijetio smrću

VIDEO

Uhićenja zbog komentiranja na Facebooku se nastavljaju. U Tisnom na otoku Murteru jutros oko 9.30 uhićen je 70-godišnji Ilija Komšić zbog neprimjerenog komentara pod FB objavom sisačkog biskupa Vlade Košiće.
Podsjetimo, biskup Košić je prije tjedan dana u otvorenom pismu premijera Plenkovića prozvao zbog koaliranja s HNS-om, "dojučerašnjim neprijateljem, kako bi spasio Vladu, čime je pokazao potpunu neosjetljivost za osjećaje i vrijednosti koje gaji većina hrvatskog naroda".
- Oko 9.30 suprug je krenuo po kruh i mlijeko, ali se ubrzo vratio, blijed kao krpa. Kaže, došla je po njega policija. Mora u Policijsku
postaju Vodice na nekakvo ispitivanje. Vratili su se za sat i pol, dva i uzeli naše kućno računalo - kaže nam Slavica Komšić, supruga uhićenog Ilije.


- Zatim je nazvao sa sakrivenog broja i rekao da je nešto napisao na Facebooku sisačkom biskupu Košiću, te da ga vode u Sisak. Nije mi bilo ništa jasno, osim da nije sa sobom ponio lijekove. Bojim se što će biti s njim. Ne znam hoće li preživjeti tako dugo bez lijekova - kaže Slavica.
Ilija je umirovljen kao hrvatski branitelj,  teško je bolestan, a među ostalim bolestima, kaže njegova supruga, liječi se i od povišenog
krvnog tlaka, dijabetesa te tromboze. - Pije pet vrsta lijekova. Ništa mu nisu dali da ponese sa sobom. Kažu, znat će po kartonu. Ali kako, kad ni sam ne zna što mora uzimati - kaže Slavica.

- Vodička policija je postupala po prijavi Policijske postaje Sisak da se na šibenskom području vjerojatno nalazi osoba koja je na internetu neprimjereno pisala o biskupu, a nakon što je osoba locirana, priveli su je i predali kolegama iz Siska - rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.
Ilijina obitelj pokušala je na FB pronaći što je to 'neprimjereno' Košiću napisao. Kažu tek da je u objavi 'branio Plenkovića'.

Oglasila i policija koja u priopćenju navodi sljedeće;

- Muškarac je uhićen zbog provođenja krim. istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji smrću koje su prijavljene policiji. Policijski službenici PU šibensko-kninske uhitili su danas na području Vodica 69-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga predali policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke zbog provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji smrću koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor