Obavijesti

News

Komentari 8

Uhvatili muškarca (42) koji je prodavao lažne dionice Dinama

Kako bi prevara bila što uvjerljivija, muškarac je osmislio lažnu internetsku stranicu s koje je, u ime Dinama, komunicirao s kupcima "dionica", obećavajući im deseterostruki profit

VIDEO

Zbog osmišljavanja prijevarne prodaje nepostojećih dionica, GNK Dinamo kazneno je prijavio zagrebačkoj policiji 42-godišnjeg muškarca, tereteći ga da je preko lažne internetske stranice Dinama mamio žrtve koje su mu dale veći iznos novca, vjerujući da će na kupnji dionica ostvariti deseterostruki profit.

Dinamo je objavio na internetskim stranicama da je prijavljeni muškarac, vodeći se javno predstavljenim namjerama uprave da provede privatizaciju kluba i lažno prikazujući činjenice doveo u zabludu veći, još neutvrđen broj osoba koje su mu na raspolaganje stavile veliki novčani iznos.

Kako bi prevara bila što uvjerljivija, muškarac je osmislio lažnu internetsku stranicu s koje je, u ime Dinama, komunicirao s kupcima "dionica", obećavajući im deseterostruki profit.

Kao jamstvo isplate ovjeravao je izjavu kod javnog bilježnika u kojoj bi naveo garanciju zarade i povrata novca u slučaju da se to ne dogodi. U nekoliko navrata je kupcima isplaćivao manje novčane iznose, sve na ime ostvarene "dividende", izvijestio je Dinamo. Klub navodi da je protiv muškarca pokrenuto kriminalističko istraživanje i određen istražni zatvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagrebačka policija potvrdila je Hini da je prepratila 42-godišnjaka zbog kaznenog djela prevare i da se kriminalističko istraživanje nastavlja jer se sumnja da je tim nedjelom oštećeno nekoliko osoba.

Uprava Dinama napominje da je odmah po saznanju za taj slučaj obavijestila zagrebačku policiju. Građane koji su postali žrtve tog nedjela, Dinamo je pozvao da se jave nadležnoj policijskoj upravi radi nastavka kaznenog progona protiv osumnjičenog prevaranta.

Uprava kluba iz Maksimira smatra da ne treba posebno naglašavati činjenicu da privatizacijski postupak nije pokrenut na način da bi ikakve legalne dionice GNK-a Dinamo bile na tržištu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1