Obavijesti

News

Komentari 34

Uhvatio je serijskog provalnika koji je provalio u 74 vikendice

Uhvatio je serijskog provalnika koji je provalio u 74 vikendice
3

Zahvaljujući policajcu Slavku Krznariću s lisicama na rukama završio je serijski provalnik koji je 2012. i 2013. ordinirao po Pokupskom, Jastrebarskom, čak i Glini

VIDEO

Krao je sve. Od alata, škara, plinskih boca pa do hrane, alkohola, kosilica, a zatim je sve prodavao po radnim sajmovima. Nije bio evidentiran pa je bilo jako teško doći do njega, govori Slavko Krznarić (50), vođa sektora PP Velika Gorica. 

Zahvaljujući njemu s lisicama na rukama završio je serijski provalnik koji je 2012. i 2013. godine ordinirao po Vukomeričkim goricama, Pokupskom, Jastrebarskom pa čak i Glini. 

U policiji je od 1991. godine

Slavko je u policiji od početka 1991. Počeo je kao pozornik, zapovjednik policijske ispostave, šest godina je bio u krim policiji, pa je bio šef smjene, a danas je vođa sektora. Hvatanje kriminalaca nije mu strano. U svojoj karijeri hvatao je lopove i ubojice, ali ovome dugo nisu mogli ući u trag. U studenom je izašao na teren i alarmirao svoje kontakte kako bi prikupio informacije tko bi to mogao biti. Uskoro se isplatilo. Netko je 20. studenog primijetio sumnjivi auto koji se mota oko jedne od kuća u Bukovčaku. Provalnik je stvari pripremio uz ogradu i namjeravao ih je utrpati u auto.

- Poslao sam dvije ophodnje. Ugledali su stvari pripremljene uz ogradu. Vidjeli su da je netko provalio u kuću i primijetili auto, a uskoro i muškarca I. P. (49) - priča Slavko.

Legitimirali su ga i zbog sumnje priveli. Na ispitivanju su se stvari počele zahuktavati.

- Kolegama je rekao da je u Bukovčaku išao gledati drva. Znali su da mu priča ne drži vodu pa su me zamolili da ja pokušam - prisjeća se Slavko.

Na ispitivanju mu nije bilo lako. Ispitivači moraju biti i psiholozi. Slušati i pamtiti sve što kažu, no moraju biti i vrlo uporni i koristiti kriminalističke metode.

- Kad je priznao prvu provalu znao sam da ih ima još zbog načina na koji ih je izvršio i što je krao. Nakon puno potpitanja i strpljenja očistio je dušu i sve priznao - govori Slavko.

Priznao 28 provala u vikendice

U večernjim satima kad bi se uvjerio da u kućama nema nikoga krenuo bi u pohod. Nije bio klasični provalnik kojem je bitna tišina pa nije koristio provalnički alat već bi nasilno razvaljivao ulazna vrata kuća, garaža i podrumskih prostorija. 

- Priznao mi je 28 provala u vikend kuće. Predali smo ga pritvorskom nadzorniku i nastavili istragu. Pretragom njegovog doma sumnjali smo na još 23 kaznena djela. U istragu smo uključili i kolege iz PP Jastrebarsko koji su dokazali još 24 provale. Sveukupno je provalio u 74 vikendice - kazao je Slavko.

Toj brojci čini se nije kraj. Slavku se u petak javio čovjek kojemu je, prema svemu sudeći, I.P. provalio u vikendicu na području Gline. 

- Na koliko će broj provala porasti to još ne znamo, ali ljudi još dolaze prepoznavati svoje stvari koje smo pronašli u pretrazi njegova doma - kazao je Slavko i dodao da istraga još uvijek nije gotova.

Zahvaljujući suradnji sve tri policijske postaje I. P. će završiti iza rešetaka. 

- Otkad je pritvoren više nemamo provala u Vukomeričkim goricama - zaključio je zadovoljno Slavko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?