Obavijesti

News

Umag: održan Sajam sporta i ultratrail utrka 100 milja Istre

Umag: održan Sajam sporta i ultratrail utrka 100 milja Istre
18

Proteklog je vikenda, od 15.-17. travnja 2016. godine, Umag već tradicionalno bio centar sportskih zbivanja i promocije

Šesto izdanje već dobro poznatog Sajma sporta te četvrto izdanje ultratrail utrke „100 milja Istre“ i ove godine su oduševili domaće i strane posjetitelje. Vrlo uspješna organizacija Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Sportske zajednice grada Umaga, Sport Box-a, SRK-a Alba te SD-a Trickeri ponovno je potvrdila sve veću važnost ove manifestacije kako za razvoj sporta, tako i za razvoj turizma u gradu Umagu.

Bogat program Sajma sporta nudio je niz sportskih aktivnosti i prezentacija u svrhu promicanja sportskih udruga i klubova. Tijekom tri dana trajanja Sajma, posjetitelji su imali mogućnost pratiti košarku, odbojku, nogomet, rukomet, jedrenje, zumbu, stolni tenis, golf te mnoge druge sportove. Koncentracija velikog broja sportskih aktivnosti ponovo je opravdala inačicu grada Umaga kao grada sporta. Osim prezentacija i demonstracija, na Sajmu su bili prisutni i brojni izlagači sa raznim novitetima u segmentu outdoor sportske opreme i preparata.

Umaški je Sajam sporta jedini sajam takvoga tipa u Hrvatskoj i široj regiji te predstavlja tip manifestacije u kojem se isprepliću sport i turizam. Zato je sadržaj proteklog vikenda u Umagu od iznimno velike važnosti kako za sudionike koji sport već žive, tako i za ostale posjetitelje ovog velikog sportskog zbivanja kojima je visoka koncentracija sportskih aktivnosti zasigurno bila dobar poticaj za početak zdravog aktivnog života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U okviru Sajma sporta, održana je već tradicionalna četvrta ultratrail utrka „100 milja Istre“ koja je ove godine okupila preko 1.000 natjecatelja iz 43 država svijeta. Četiri osnovne utrke startale su u Labinu (100 milja), Lovranu (110 km), Buzetu (65 km) i Motovunu (42 km), a završile su na zapadnoj obali poluotoka, u našem Umagu. Osim navedenog, organizatori su i ove godine osigurali 5K utrku te Ledo 1 milju za djecu. Bio je ovo pravi užitak za oči, duh i tijelo svih sportaša i rekreativaca. Prvo mjesto najzahtjevnije ultratrail utrke koja je kretala iz Labina, ove je godine osvojio Thomas Wagner iz Austrije koji je 100 milja prevalio u svega 19 sati i 49 minuta. Sudionici ove utrke visokog ranga izrazili su zadovoljstvo kako samom organizacijom, tako i ljepotama Istre koje su imali priliku vidjeti i osjetiti duž ruta svih 4 utrka. Posebno su naglasili dobru atmosferu u Umagu i topli doček domaćina zahvaljujući kojima su se svi, kako kažu, „osjećali kao kod kuće“.

 

Rezultate ultratrail utrke „100 milja Istre“ možete preuzeti na www.istria100.com/index.php/2016/04/14/live-results/.

Nova je obala u Umagu u protekla tri dana trajanja Sajma sporta predstavljala mjesto okupljanja te koncentracije velikog broja posjetitelja sportaša i ljubitelja sporta i aktivnog odmora. Pozitivna atmosfera koja je vladala zahvaljujući dobrom vremenu, zabavnoj animaciji, bogatom programu i dobroj organizaciji, zasigurno će svim posjetiteljima dugo ostati u dobrom sjećanju, a sve navedeno bit će nedvojbeno dobra motivacija za početak kvalitetnog, zdravog i aktivnog sportskog života.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a