36 komentara

Umjesto 900, Željezara Sisak će na posao vratiti tek 50 ljudi

Željezara će biti orijentirana na proizvodnju specijalnih vrsta čelika, a valjaonicu će demontirati i poslati u Meksiko. Time će nestati više stotina radnih mjesta

Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Novi vlasnik Željezare Sisak talijanska tvrtka Acciearie Bertoli Safau (ABS)  tijekom sljedeće dvije godine planira na posao vratiti 50-ak od nekadašnjih 900 radnika, a željezara će nakon više desetljeća prestati proizvoditi šavne i bešavne cijevi. Potvrdio je to u četvrtak tijekom posjeta Sisku predsjednik uprave ABS Italije Alessandro Trivillin, javlja večernji.hr

Na susretu s gradskim čelnicima Trivillin je predstavio poslovne planove te tvrtke u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima, željezara bi trebala početi proizvoditi do studenog, no u znatno manjem opsegu nego prije. Umjesto na proizvodnju cijevi kao dosad, željezara će biti orijentirana na proizvodnju specijalnih vrsta čelika, a valjaonica cijevi – za koju su u ABS-u utvrdili kako je previše zastarjela da bi na njoj bila moguća tržišno isplativa proizvodnja – bit će rastavljena i poslana u Meksiko. 

Demontažom valjaonice više stotina radnih mjesta bit će izgubljeno, a novih sigurno neće biti tijekom prvih nekoliko godina.

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić nije želio komentirati nešto o čemu ništa ne zna.

- Zasad je sve rekla-kazala. Nisam dobio ništa napismeno, kada dobijem onda ću vidjeti o čemu se radi, rekao je Pintarić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message