Obavijesti

News

Komentari 15

"Umrijet ću 2051. godine, ali lijes sam si napravio po mjeri"

"Umrijet ću 2051. godine, ali lijes sam si napravio po mjeri"
4

Savudrijski poštar čuva medalje, privjeske iz bivše Jugoslavije, policijske kape iz cijelog svijeta te vojne i poštanske uniforme. Često ih koristi tijekom karnevala...

VIDEO

Giulio Codiglia (59) iz Bašanije u Istri u kući je napravio svoj muzej, a namještaj i zidovi su oblijepljeni s oko 4000 njegovih fotografija u društvu s prijateljima. Napravio je i lijes od stakla sa svojom osmrtnicom na kojoj se, osim godine rođenja, 1951., nalazi i godina njegove smrti, 2051., sa zvijezdom petokrakom na osmrtnici.

- Na mojoj osmrtnici na talijanskom jeziku piše rođen da bi jeo i pio, umro jer je previše pio. Lijes sam prošle godine napravio po mjeri, a dug je dva metra. Ispod stakleng lijesa stavio sam sve novinske članke s naših fešta, najviše s maskembala jer sam bio vrlo aktivan. Kad mi dođu prijatelji, u šali legnem u lijes.

Kraj lijesa su i sve boce vina koje sam popio na feštama, Giulio Codiglia o lijesu u svojoj kući

Moji prijatelji znaju da sam veliki šaljivdžija pa im lijes u kući nije bio šokantan. Zvijezdu sam stavio zbog onih davnih prošlih vremena u kojma sam i ja živio - kaže Codiglia. Skuplja hladno oružje, a u muzeju ima i vojničke uniforme te kape do Drugog svjetskog rata do danas. Kao Djed Mraz već više od 20 godina uveseljava djecu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Volim nasmijavati ljude jer živimo u teškim vremenima, o potrebi za stalnim uveseljavanjem prijatelja

Savudrijski poštar bio je čak 22 godine, a posljednje je desetljeće zaposlen kao zaštitar u banci. Čuva medalje, privjeske iz bivše Jugoslavije, policijske kape iz cijelog svijeta te vojne i poštanske uniforme. Često ih koristi tijekom karnevala.

- Radim kao zaštitar u jednoj banci i veseljak sam. Volim svima pomagati. Na poslu sam jako ozbiljan, ali, kad ne radim, volim nasmijavati sve oko sebe - objašnja veseli Giulio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a