Obavijesti

News

Komentari 224

Unatoč protivljenjima: Šator iz Savske 66 dovezli u Vukovar

Unatoč protivljenjima: Šator iz Savske 66 dovezli u Vukovar
5

Protiv smještanja šatora u Vukovar je i predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar 91 Ivan Kovačić, koji kaže kako ne vidi ni jedan razlog da šator ostane u Vukovaru

VIDEO

Unatoč protivljenju vukovarskih braniteljskih udruga, šator u kojemu je dio branitelja 555 dana prosvjedovao ispred Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici u petak je donesen u Vukovar i sklopljen na poligonu u bivšoj vukovarskoj vojarni 204. vukovarske brigade, u kojoj je smješten Memorijalni centar Domovinskog rata.

POGLEDAJTE VIDEO: Šator iz Savske 66 u dvorištu vojarne sastavili pripadnici HV-a

Pokretanje videa...

00:24

Ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut nije želio komentirati donošenje šatora iz Savske u Vukovar, rekavši tek kako će se o sudbini šatora raspravljati na Upravnom vijeću te javne ustanove koje će i donijeti odluku hoće li šator ostati u Centru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "Mislim da je riječ o ishitrenoj odluci i da šatoru iz Savske 66 nije mjesto u Vukovaru. Vukovar je simbol obrane i 1991. godine, a šator s tim izravno nema nikakve veze. Podržavamo i dalje branitelje u traženju njihovih prava i šteta je što nismo ranije sjeli svi za stol i dogovorili se o sudbini šatora", kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 Naglasio je kako je šatoru mjesto u Zagrebu, "a ako se već nešto šalje za Vukovar, neka se pošalju novci za obnovu Vodotornja".

Protiv smještanja šatora iz Savske u Vukovar je i predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar 91 Ivan Kovačić, koji kaže kako ne vidi ni jedan razlog da šator ostane u Vukovaru.

 "Memorijalni centar vezan je isključivo uz Domovinski rat, a prosvjed u Savskoj 66 nije imao veze s tim razdobljem, već je to prvenstveno bio mirnodopski rat dijela branitelja s državnom upravom", istaknuo je Kovačić.

 Protivljenje postavljanju šatora u Vukovaru iskazao je i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara te brojne druge braniteljske i stradalničke udruge grada Vukovara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina