Obavijesti

News

Komentari 7

Unicef kritizira odnos prema izbjegličkoj djeci u Njemačkoj

Unicef kritizira odnos prema izbjegličkoj djeci u Njemačkoj
1

Christian Schneider iz Unicefog ureda za Njemačku je ukazao na to da je činjenje razlika među djecom, bez obzira na pozadinu, neprihvatljivo.

VIDEO

Skrb za djecu izbjeglice u Njemačkoj slabija je od skrbi za ostalu djecu i često ovisi o statusu roditelja odnosno  o tome postoje li izgledi za njihov ostanak u Njemačkoj ili ne, proizlazi iz izvješća Organizacije Ujedinjenih naroda za djecu (Unicef) predstavljenog u utorak.

"Situacija s djecom izbjeglicama u Njemačkoj snažno varira, ovisno o tome postoji li perspektiva dugotrajnog boravka u Njemačkoj ili ne", objasnio je prilikom predstavljanja izvješća Christian Schneider iz Unicefog ureda za Njemačku.

Schneider je ukazao na to da je činjenje razlika među djecom, bez obzira na pozadinu, neprihvatljivo.

"Konvencija UN-a o pravima djece svoj djeci jamči ista prava bez obzira na to odakle dolaze, kojoj zajednici pripadaju i kakav boravišni status uživaju", rekao je Schneider.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Unicefog izvješća oko stanja u Njemačkoj proizlazi da se situacija smanjenjem broja izbjeglica nije promijenila.

"Posebice zabrinjava činjenica da su još uvijek mnoge izbjeglice smještene u privremeni smještaj poput sportskih dvorana", rekao je Schneider. Osim toga, kako se ističe, mnogi su izbjeglički smještaji "sumorna mjesta koja ne potiču integraciju djece".

Unicef je ukazao i na uvjete smještaja za izbjeglice s malim izgledima za trajni ostanak u Njemačkoj, gdje govori o izbjeglicama iz tzv. sigurnih zemalja poput Srbije, Bosne i Hercegovine ili Makedonije.

"U ovim smještajima je vjerojatnost da će neko dijete pohađati školu još manja", stoji u izvješću Unicefa.

U Njemačku je od rujna prošle godine pristiglo gotovo milijun i pol izbjeglica a među njima su i mnoga djeca i maloljetnici sa ili bez pratnje odraslih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!