Obavijesti

News

Komentari 110

'Objavite rezultate da svi vide da Rafinerija posluje pozitivno'

'Objavite rezultate da svi vide da Rafinerija posluje pozitivno'
10

Dok radnici pokušavaju spasiti posao, njihove otpremnine navodno su već spremne. Gradonačelnica smatra da MOL nikad nije ni planirao modernizirati Rafineriju

VIDEO

Radnicima Rafinerije Sisak na prosvjedu su se u srijedu pridružili kolege iz riječke Rafinerije. Njih oko 2000 stiglo je autobusima u Sisak kako bi upozorili da gašenjem rafinerije nestaje i Sisak kao industrijski grad.

Predrag Sekulić, povjerenik Stožera za obranu sisačke Rafinerije rekao je za RTL da su zadovoljni stavom Vlade koja se protivi zatvaranju. Također je pozvao odgovorne da objave rezultate poslovanja Rafinerije od sedmog i osmog mjeseca ove godine jer će se, tvrdi, tada vidjeti da su oni pozitivni. 

Gradonačelnica Siska: MOL je namjerno uništio Rafineriju

- Sudbina Rafinerije ne odražava se na sudbinu 1200 pojedinaca već je sudbina Rafinerije i sudbina našeg Grada – ako izgubimo bitku za Rafineriju izgubili smo bitku za Sisak, a to nećemo i ne možemo dozvoliti. MOL je onoga trenutka kada je dobio pola Ine dobio i pola odgovornosti za to što će se događati s rafinerijom – na tom ispitu odgovornosti MOL je pao jer je namjerno i aktivno radio na tome da ne obnovi Rafineriju i da ju jednoga dana može proglasiti zastarjelom i suvišnom, smatra gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodala je da je sada evidentno da Rafinerija nije modernizirana zbog MOL-a jer im to nikada nije niti bio cilj.

- Pristali su na taj uvjet s figom u džepu kako bi se domogli Inine distribucije i Ininog tržišta, zaključila je Ikić Baniček.

Ukoliko je MOL-u Rafinerija teret neka ju pokloni državi - nama ona neće biti teret – mi ćemo znati kako ju učiniti profitabilnom. Kad bi samo prerađivali naftu iz hrvatskih naftnih polja bilo bi nam dovoljno da Rafinerija opstane.

Grad Sisak podržava bitku hrvatske Vlade za nacionalne strateške interese. Niti jedno rješenje koje se predlaže ne smije ići na račun Siščana i Siska

Već spremili otpremnine?

Kako ekskluzivno doznaje RTL, INA će za otpremnine zaposlenih u sisačkoj rafineriji izdvojiti 400 milijuna kuna. Radnicima sa statusom branitelja Uprava će ponuditi 375.000 kuna bruto, a ostalima 260.000 kuna bruto.

Dio radnika prebacit će u Rijeku?

Ukoliko uistinu dođe do zatvaranja Rafinerije u Sisku, dijelu radnika od njih 800, ponudit će posao u riječkoj Rafineriji, javlja Novi list. Ne zna se o koliko ljudi se radi no oni bi trebali zamijeniti one koji odlaze u mirovinu. 

Prenamjena rafinerije i otvaranje skladišta zapošljavalo bi oko 450 ljudi

Bengt Oldsberg Šveđanin koji je od prošle godine i Inin izvršni direktor za rafinerije i marketing kazao je za Večernji list da, dođe li do prekida rafinerijskih aktivnosti u Sisku, ondje se planira razvoj skladišnih djelatnosti koji bi mogao zapošljavati 150 ljudi. Također, razmatraju nekoliko opcija nove industrijske djelatnosti te bi u promijenjenom sisačkom postrojenju moglo raditi 300-tinjak ljudi.

Prijavili nezakonito poslovanje

Potpredsjednik za korporativne komunikacije Dominic Köfner iz mađarskog MOL-a kazao je sinoć da ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak radi politički pritisak na neke članove Inine Uprave kako bi spriječili postupke koji su u najboljem komercijalnom interesu kompanije.

Troje hrvatskih članova Uprave INA-e upozorila su Nadzorni odbor da poslovanje kompanije nije u skladu sa zakonom. HRT je navodno obaviješten o sadržaju pisma te javljaju kako prosvjeduju zbog toga što su ovlasti Uprave prenesene na izvršne direktore, pa trojica članova Uprave traže ukidanje njihovih funkcija. Sjednica Nadzornog odbora sazvana je za četvrtak. 

Kako HRT neslužbeno doznaje, Nadzorni će odbor u četvrtak raspravljati o budućnosti Inina rafinerijskog poslovanja, no konačnu odluku o tome donosi Uprava. Prema nekim najavama, Uprava bi ponovno o rafinerijskom poslovanju mogla raspravljati najranije 7. listopada.

INA je pak priopćila da je njezin aktualni model korporativnog upravljanja zakonit. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor