Obavijesti

News

Komentari 73

Uskok je zbog afere dnevnice ispitao Oreškovićeve savjetnike

Uskok je zbog afere dnevnice ispitao Oreškovićeve savjetnike
1

U sjedištu Uskoka o nezakonitim isplatama dnevnica u Vladi ispitani su i savjetnici bivšeg premijera Tihomira Oreškovića Stjepo Bartulica i Davor Huić

VIDEO

U utorak su u sjedištu Uskoka u Gajevoj ulici o nezakonitim isplatama dnevnica u Vladi ispitani i savjetnici bivšeg premijera Tihomira Oreškovića Stjepo Bartulica i Davor Huić.

Bartulica uopće nije želio razgovarati s novinarima, dok je Huić kazao da o detaljima slučaja ne može govoriti zbog tajnosti istrage.

Isti su argument tijekom dana ponavljali i iz Državnog odvjetništva gdje službeno nisu željeli ništa potvrditi.

Nakon što su premijer Andrej Plenković i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u ponedjeljak potvrdili da je nepravilnosti s dnevnicama bilo i nakon isteka mandata premijera Zorana Milanovića, Huić je medijima izjavio da kao premijerov savjetnik nigdje nije službeno putovao niti za to dobivao dnevnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još jedan Oreškovićev savjetnik, Jakša Puljiz, ranije je demantirao da je u 2016. službeno putovao u Ženevu, Luxembourg i Zurich, što bi moglo značiti da su i ta putovanja bila fiktivna s obzirom da su u preslici evidencije službenih putovanja, koju je objavio Nacional. Puljiz je u izjavi Hini rekao da je "vrlo friško" dao iskaz u Uskoku, nakon što je Tomislav Saucha pušten iz istražnog zatvora.

I Bartulica je u SMS odgovoru Hini potvrdio da nije bio na svim putovanjima koja se navode u preslici službene evidencije.

Predstojnik Oreškovićevog Ureda Neven Zelić, koji je prema evidenciji najmanje osam puta putovao u inozemstvo, rekao je da je bio na putovanjima samo s premijerom, ali da nikada tijekom mandata nije putovao sam te da ga još nisu pozvali na razgovor u Državno odvjetništvo.

Nakon što je u javnost procurila informacija da je Zeljko u utorak ponovno pozvana na ispitivanje u Uskok u Banskim dvorima su objavili je od ona premještena na drugo radno mjesto u državnoj službi sukladno njezinim kvalifikacijama.

Isti je aninimni izvor iz Vlade kazao i da je nakon što je početkom prošlog mjeseca pokrenuta istraga protiv Sauche Plenković od dvojice najbližih suradnika usmenim nalogom zatražio da provedu diskretnu provjeru jesu li se takve stvari događale i nakon Milanovićeve Vlade.

Saucha pak tvrdi da su nova saznanja u "aferi dnevnice" rezultat njegove istrage nakon koje je podnio prijavu protiv nepoznatog počinitelja za zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja isprava koja su se događala u 2016.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag