Obavijesti

News

Komentari 9

USKOK proširio istragu protiv Šostarovih suosumnjičenika

USKOK proširio istragu protiv Šostarovih suosumnjičenika
1

Ljubića, Žonju i Vrusa sumnjiče da su tijekom cijele prošle godine ispostavljali i plaćali fiktivne račune te tako ostvarili nepripadnu imovinsku korist i oštetili tvrtke

VIDEO

USKOK je u ponedjeljak proširio istragu protiv Davora Ljubića i Gorana Žonje te Jurice Vrusa, suosumnjičenih u istrazi protiv bivšeg pročelnika zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara, a tereti ih se za niz kaznenih djela kojima su navodno sebi priskrbili gotovo milijun kuna, a za otprilike isti iznos oštetili državu.

USKOK sumnjiči Ljubića, Žonju i Vrusa da su tijekom cijele prošle godine ispostavljali i plaćali fiktivne račune te tako ostvarili nepripadnu imovinsku korist i oštetili tvrtke u kojima su bili odgovorne osobe.

Trojac USKOK sumnjiči da su prisvojili oko 989 tisuća kuna te Ljubićevu tvrtku oštetili za najmanje dva milijuna kuna.

Ljubića i Žonju tereti se i da su lani na temelju nevjerodostojnih knjigovodstvenih isprava krivotvorili podatke u poslovnim knjigama. Time su na štetu državnog proračuna svojoj tvrtki omogućili neosnovano smanjenje obveze plaćanja PDV-a u iznosu od 523 tisuće kuna i obveze plaćanja poreza na dobit od 417 tisuća kuna.

Trojac je u proširenju istrage osumnjičen za zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Radi se o proširenju istrage u slučaju u kojem je osumnjičeno deset osoba, a prvoosumnjičeni je bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar. Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita, pranje novca, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Uz Šostara, osumnjičena je i njegova nekadašnja stručna suradnica iz gradskog Ureda za zdravstvo Mirta Lončar te Ljubić i Žonja, čija se tvrtka, među ostalim, bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom, deratizacijom i čišćenjem klimatizacijskih sustava. Njihova je tvrtka gradu, navodno, ispostavljala fiktivne račune za čišćenja 'suhim ledom' klimatizacijskih sustava zagrebačkih sportskih dvorana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava