Obavijesti

News

Komentari 64

Ušlo u dnevni red: U roku od 30 dana glasanje o Karamarku

Ušlo u dnevni red:  U roku od 30 dana glasanje o Karamarku
1

Hrvatski je sabor u petak proširio dnevni red tekuće sjednice s 10 novih točaka, među kojima su i dvije oporbene interpelacije te SDP-ov prijedlog izglasavanja nepovjerenja

VIDEO

Hrvatski je sabor u petak proširio dnevni red tekuće sjednice s 10 novih točaka, među kojima su i dvije oporbene interpelacije te SDP-ov prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

Karamarkov opoziv traže zastupnici SDP-a i HSU-ov Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade, zbog poslovne povezanosti tvrtke "Drimia" u vlasništvu njegove supruge Ane s tvrtkom MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića, "u okolnostima koje ukazuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiju su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana".

Drže da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko kao prvi potpredsjednik Vlade donosi objektivne i nepristrane odluke u interesu Hrvatske i hrvatskih građana.

O prijedlogu Karamarkova opoziva Sabor mora odlučiti najkasnije za 30 dana.

SDP interpelacijom traži odgovor Vlade na najavu banaka kako će na Međunarodnom sudu u Washingtonu pokrenuti arbitražni postupak protiv Hrvatske zbog zakona kojima je omogućena konverzija kredita u švicarskim francima, a Reformisti odgovornost za reguliranje rada na određeno vrijeme.

Sabor je glasovanjem zaključio ovotjedni rad, a zastupnici će se ponovo okupiti u ponedjeljak, 30. svibnja, na svečanoj sjednici u povodu Dana Hrvatskog sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"