Obavijesti

News

Komentari 128

Ustali protiv krvnika s Ovčare: 'Ratni zločinci moraju šutjeti!'

Ustali protiv krvnika s Ovčare: 'Ratni zločinci moraju šutjeti!'
3

Izbacili su nas iz dvorane, a onda nas je deset krupnih mladića iz SNS-a udaralo. Zatvorili smo se u automobil, ali lupali su po njemu, kažu aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava

VIDEO

Nakon što su nas izbacili iz sale, desetak krupnih i snažnih mladića iz općinskog odbora SNS-a su nas nastavili udarati. Uspjeli smo doći do auta i ući u njega, ali njih to nije zaustavilo. Nastavili su lupati po autu sve dok nije naišla policija. Tada su se samo okrenuli i otišli, pa smo konačno bili na miru. Policija je napravila zapisnik s nama, auto nam je izrazbijan a dvoje kolega je završilo na hitnoj zbog hematoma i ozljeda ruke i noge. Danas su nam javili da SNS u priopćenju traži da nas policija privede, rekla je Anita Mitić, direktorica Inicijative mladih za ljudska prava.

U organizaciji Vučićeve Srpske napredne stranke u utorak je organizirana tribina u Beškoj, u općini Inđija. Na tribini je kao jedan od govornika najavljen i vukovarski krvnik Veselin Šljivančanin. Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava nakon najave Šljivinčaninova govora počeli su zviždati, puhati u zviždaljke, te su pokušali razviti transparent s natpisom "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama". Okupljeni na tribini su odmah istrgali transparent Inicijative, a njihove su aktiviste izbacili van i nasrnuli na njih.

Kažu kako ovo nije prvi put da Šljivančanin gostuje na tribinama Vučićeve stranke i da prosvjeduju zato jer ne žele da ratni zločinci šetaju Srbijom.

- Mi nismo znali da će doći ljudi iz Inicijative. Oni su došli s namjerom da izazovu incident i prekinu tribinu. Nedopustivo je da bilo tko bilo koga sprječava da iznosi svoje mišljenje - opravdava predsjednik općine Inđija Vladimir Gak gostovanje Šljivančanina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže kako prema načelima demokracije i ustavnim pravima nitko nema pravo ispriječiti se javnom okupljanju, za koje je izdana valjana dozvola. Zalaže se za slobodu govora i misli.

- Energijom naroda bili su izgurani iz sale, svi su to vidjeli. Snimak na N1 televiziji potvrđuje se da nitko nije nasilnički ponio prema prosvjednicima - govori Gak. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda