Obavijesti

News

Komentari 166

Uzeo je milijun kuna za posao koji ne postoji: I još tuži grad!

Uzeo je milijun kuna za posao koji ne postoji: I još tuži grad!
1

Ivica Pandžić je bio savjetnik gradonačelnika Vrgorca s plaćom od 11.000 kn neto. To radno mjesto ne postoji. Dobio je otkaz nakon pet godina. Na upite je nevoljko odgovarao

VIDEO

Danas, nažalost, vire kosturi iz svih ormara, a takav jedan me je dočekao i u slučaju Pandžić, kaže Ante Pranić, odnedavni gradonačelnik grada Vrgorca. On tvrdi da je bivši savjetnik gradonačelnika toga grada godinama radio na izmišljenom radnome mjestu i za to primao plaću.

Odluku o zaposlenju Ivice Pandžića, stranačkog kolege, potpisao je 2010. tadašnji gradonačelnik Vrgorca Boris Matković iz HDZ-a. I to navodno bez provedenog natječaja. Pitanje Pandžićeva statusa povlačilo se na sjednicama Gradskog vijeća. Konačno ga je smijenio Rudolf Grljušić, također HDZ-ovac, u listopadu 2015. godine, ispunivši tako svoje predizborno obećanje.

Grljušić je zatražio mišljenje Ministarstva uprave i dobio odgovor da je “neosporno da savjetnik gradonačelnika nema status službenika upravnog tijela Grada Vrgorca te tadašnjega gradonačelnika uputilo na inspekciju”.

Oštetio Vrgorac za 996.488 kn: 5 godina primao 11.000 kn neto

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Umjesto da odmah pozovu DORH, oni su slučaj spremili u ladicu i teatralno otpustili svojeg stranačkog kolegu. Time su Grad doveli u nezavidan položaj. Pet godina je čovjek primao plaću protuzakonito i time oštetio Grad Vrgorac za 996.488 kuna - rekao je sadašnji gradonačelnik Pranić.

Pandžić je imao plaću oko 11.000 kuna neto. Pranić kaže da nije znao ni da Pandžić tuži Grad sve dok nisu dobili sudski poziv. Sadašnji vrgorački gradonačelnik je slučaj prijavio DORH-u i inspekcijama.

U prijavi inspekciji naveo je kako “sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te Pravilniku o unutarnjem redu upravnih tijela Grada Vrgorca s pripadajućom sistematizacijom radnih mjesta službenika i namještanika ne spada ni pod kategoriju službenika ni pod kategoriju namještenika te njegovo radno mjesto nije propisano Sistematizacijom radnih mjesta gradske uprave Grada Vrgorca, te isti nije zaposlen temeljem javno objavljenog natječaja što je inače zakonska obaveza za prijam službenika i namještenika”.

'Kako sam došao u gradsku upravu? Donijela me roda!'

Na novinarske upite Ivica Pandžić nam je nevoljko odgovarao. Kaže kako se ne sjeća na koji način je zasnovao radni odnos u Gradu Vrgorcu, a nije mu poznato ni je li bilo natječaja. Nije nam htio reći ni koju stručnu spremu ima. Pitali smo ga i kako je došao raditi u gradsku upravu.

- Donijela me roda - rekao nam je cinično i dodao da se sjeća samo da je dobio otkaz, ali i da “vjeruje u hrvatsko sudstvo te da čeka presudu na tužbu”.

Komentar HDZ-ova bivšega gradonačelnika Rudolfa Grljušića, koji je Pandžiću dao otkaz, nismo dobili jer nam se nije javljao na telefon.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina