Obavijesti

News

Komentari 170

Vapaj očajnog oca iz Splita: "Molim vas, uhitite mog sina!"

Maloljetni sin mu je pobjegao od kuće prije dva i pol mjeseca. Policija ga privede, zapiše, nazovu ga da dođe po njega i puste ga bez kazne, a sin onda opet pobjegne...

VIDEO

Splićanin Mate Ćulum je preko medija zatražio pomoć države, sudova i policije da mu spase vlastitog maloljetnog sina tako da ga strpaju u zatvorpiše Slobodna Dalmacija. 

- Ne treba meni ova sramota ovako javno, ali nemam više izbora - rekao je Ćulum. 

Njegov sin je pobjegao od kuće prije dva i pol mjeseca i ne želi se vratiti. Navodi da ga iz policije svako malo nazovu i kažu da dođe po njega jer je uhvaćen u nekoj krađi ili provali. 

- Oni ga privedu, zapišu i puste bez kazne. Žena i ja dođemo po njega, a on ne želi s nama. Ima u njemu dva metra, veći je od mene, a ja ga ne mogu vezati ni vući sa sobom na silu jer ću ja onda u zatvor. I tako non-stop - govori očajni otac. Nakon što roditelji dođu po njega u policiju, on opet pobjegne, a roditelji opet prijave njegov nestanak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sudu mu kažu da nemaju dovoljno dokaza protiv njegovog sina, pa ga uvijek puste. 

- Čudim se kako nemaju?! Pa učinio je štetu! Ljut sam zapravo na naše zakone koji puštaju da maloljetna djeca lutaju ulicama, da rade nedjela i da za to prođu nekažnjena. On će skoro biti punoljetan, a koju je poruku dobio od naših zakona? Da može raditi šta hoće i za to proći lišo. Državo, moj sin radi nedjela, a ja želim da ga se kazni, a ne da luta okolo! Danas je to šteka duhana, a sutra može učinit nešto gore - govori Ćulum za Slobodnu Dalmaciju sa suzama u očima.

Njegov sin je počeo praviti probleme u srednjoj školi iz koje su ga ubrzo izbacili. Odustao je od školovanja i okrenuo se sitnim prekršajima. Stavljen je pod nadzor Centra za socijalnu skrb i morao bi se javljati psihologu, a dobio je i zabranu odlaska na nogometne utakmice. No, i dalje luta gradom i radi što hoće. 

- Znate što, kad me zovu da dođem na policiju, ja sam s jedne strane sretan jer ću ga tako bar vidjeti, a s druge sam tužan jer ne znam što će mi reći da je učinio - kaže otac i dodaje: 'Sve na svijetu bih dao samo da mi se sin vrati doma i da bude normalan momak. Ovako, dok navrši 18 godina, postat će pravi lupež kojeg nitko nije za išta kaznio. Tko zna gdje sve to može odvesti. Pitam ja vas ima li kakav zakon za maloljetnike koji će prisiliti tu djecu da se poprave, kad roditelji to već ne mogu uzeti u svoje ruke. Mijenjajte zakone jer će nam djeca propasti'.

Inače, Mate i njegova žena, kako kaže, čitav život mučili se za svoje troje djece i smatraju se normalnom obitelji. Drugo dvoje djece studiraju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.