Obavijesti

News

Komentari 169

Vau! Vau! Tibetanski mastif je najskuplji pas u Hrvatskoj

Vau! Vau! Tibetanski mastif je najskuplji pas u Hrvatskoj
4

Tibetanski mastifi su najskuplji psi na svijetu. Cijena im je oko 100.000 eura, no Radislavu Divljaku je Car toliko zapeo za oko da mu je prijašnji vlasnik dao popust

VIDEO

Radislav Divljak (50) iz Medulina dva je psa platio oko 200.000 kuna i ne misli da je pretjerao. Štoviše, kaže da je dobro prošao.

- To su tibetanski mastifi i najskuplji su psi na svijetu. Mužjak Car je iz originalnog legla jer su mu majka i otac okoćeni na Tibetu. Te pse imao je Džingis-kan, a voljeli su ih i vladari iz dinastije Ming. Pravi tibetanski mastif stoji najmanje 100.000 eura. Vidjevši Cara, toliko sam zapeo za njega da mi je njegov prijašnji vlasnik dao golemi popust. Jedini na ovom dijelu Balkana imam uzgajivačnicu tih pasa. Imam ih devet - rekao je Divljak. Njegovi ljubimci imaju kućicu od čak 45 “kvadrata” u kojoj žive poput kraljeva.

- Bude se uz glazbu koja im svira cijeli dan. Psići su stari 40-ak dana, a imaju i mali bazen. Zimi i njihovu kuću grijem na drva - rekao je ponosni vlasnik čiji tibetanski mastif Car ima pet godina, a ženka Apra dvije.

-  To su najjači psi i odgovaraju mojem temperamentu. Tražeći ih obišao sam pola Europe. Prvo sam kupio Cara, a tri godine poslije krenuo sam u potragu za družicom. Na jednoj izložbi bila je gospođa s dvije ženke i odmah sam htio kupiti jednu. ’Nemaš tih para’, rekla mi je vlasnica. Jedna je ženka bila skotna i nagovorio sam je da mi proda štene. Odmah sam joj dao 5000 eura kaparu pa je pristala. Čim sam se vratio kući, moj Car me ponjušio i počeo skakati po meni od sreće jer sam mu mirisao na ‘punicu’. Poslije smo zajedno išli po njegovu sadašnju družicu Apru - prisjetio se Radislav Divljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Štenci Apre i Cara stoje više desetaka tisuća kuna, ali Divljak se ne boji da ih neće moći prodati. Zainteresiranih kupaca, kaže, ima više nego malih tibetanskih mastifa.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a