Obavijesti

News

Komentari 543

Veselin Šljivančanin medijima: Nisam dovršio sve u Vukovaru

Veselin Šljivančanin medijima: Nisam dovršio sve u Vukovaru
1

Ratni zločinac je srpskim medijima otkrio kako se ne kaje, nego mu je žao što svoju krvavu misiju, ubijanje i uništavanje nije ostvario onako kako je planirao

VIDEO

I danas mi je jedino žao što nisam dobro izvršio zadatak u Vukovaru, razoružao paravojne formacije i nisam pod svaku cijenu pronašao svoje zarobljene starješine i vojnike, rekao je ratni zločinac Veselin Šljivančanin srpskim medijima.

Krvnik koji je organizirao mučenje i odvođenje 400 ranjenika iz vukovarske bolnice, ubijanje 264 ljudi na Ovčari te spriječavao evakuaciju 4000 civila, nakon pada Vukovara izdvajao ih iz kolone, danas ovako govori o svojim borcima:

- Pronašli smo samo četvoricu teško ranjenih, koji su danas invalidi. Vidio sam ih sve kad sam došao iz zatvora, a ostale sve mrtve, čak neke spaljene, pa smo skupljali pepeo kako bismo ga poslali obiteljima da pokopaju svoje sinove - rekao je Šljivančanin. 

Sud u Haagu najprije ga je osudio na pet godina zatvora, nakon žalbe tužiteljstva na 17. Nakon revizije osuđen je na 10 godina, pa je u srpnju 2011. godine pušten. U zatvoru je proveo samo 2450 dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pripadnik zloglasne “vukovarske trojke” tvrdi da je njegov “jedini cilj 1991. godine u Vukovaru i 1992. godine u Sarajevu bio zaštititi narod i postrojbe Jugoslovenske armije”.

- Ta izjava ratnog zločinca pokazuje koliko je Haški sud pogriješio kad mu je smanjio kaznu. Kažnjen je s 12 dana zatvora po svakoj ubijenoj žrtvi Ovčare i sramotno je da daje takve izjave. Ne kaje se ni za što i koliko je bahat još bi mogao doći u Vukovar u turistički obilazak jer pravosuđe nije učinilo ništa da bi to spriječilo - kaže Zdravko Komšić, vukovarski branitelj i predsjednik ogranka Društva logoraša.

Vukovarci: Naše pravosuđe ga još može procesuirati

Haški sud osudio ga je za Ovčaru, ali ga naše pravosuđe može tužiti za napade na Vukovar i civile, za to još ionako nitko nije odgovarao. No ništa od toga naši nisu učinili iako smo im dali gomilu izjava, dokaza. Sramotno je to, kaže Zdravko Komšić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 543
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a