Obavijesti

News

Komentari 495

Talijanski vijećnik šokirao sve: Hrvatsku obalu pripojio Italiji!

Talijanski vijećnik šokirao sve: Hrvatsku obalu pripojio Italiji!
1

Giorgi, inače zastupnik Berlusconijeve Forza Italia, prikaz talijanskog teritorija, s istarskom, dalmatinskom i slovenskom obalom, preuzeo je sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista

VIDEO

Tršćanski gradski vijećnik Lorenzo Giorgi objavio je u nedjelju na svom Facebooku kartu Italije kojoj je pripojena hrvatska obala. Kraj objave napisao je "Naša Italija". 

Giorgi, inače zastupnik Berlusconijeve Forza Italia, prikaz talijanskog teritorija, s istarskom, dalmatinskom i slovenskom obalom, preuzeo je sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista na kojoj uz tu kartu stoji komentar: “Ništa se ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom”.

Giorgi je kartu objavio u povodu Dana republike.

Berlusconijevoj stranci pripada i zastupnik u Europskom parlamentu Antonio Tajani koji se u veljači "proslavio" kad je uskliknuo "Živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija!". To je izazvalo burne reakcije diljem Europe, osobito u Hrvatskoj i Sloveniji. 

MVEP osudio objavu

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije je osudilo objavu gradskog vijećnika grada Trsta Lorenza Giorgija na njegovom Facebook profilu, u kojoj prikazuje zemljovid Italije s pripojenim hrvatskim dijelom Istre, Primorjem i dalmatinskom obalom Republike Hrvatske, priopćeno je u utorak iz MVEP-a. 

Kako se navodi u priopćenju, "ovakvi iredentistički ispadi jednog lokalnog političara, člana stranke 'Forza Italia', ne pridonose daljnjem jačanju dobrosusjedskih odnosa dviju država".

"Svaki pokušaj povijesnog revizionizma i izražavanje teritorijalnih pretenzija, bez obzira s koje razine dolazili, najoštrije osuđujemo, te isto očekujemo od svih političkih opcija jedne države članice Europske unije", dodaje se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 495
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...