Obavijesti

News

Komentari 434

Petrov: Mi napuštamo Vladu, oni štite kriminal u Agrokoru

Petrov: Mi napuštamo Vladu, oni štite kriminal u Agrokoru
1

Raspravit ćemo točku o opozivu ministra financija. Dođu li potpisi za moj opoziv, vrlo rado ću odgovoriti zahtjevu. Želimo raspravit i pokazati tko i zbog čega je srušio ovu vladu, kaže Petrov...

VIDEO

Predsjednik Sabora i Mosta Božo Petrov poručio je u petak u Saboru da Mostovi ministri podnose ostavku, a među njima i Ivan Kovačić, ministar uprave, koji nije bio na sjednici Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković mrtvo hladno smijenio Vlahu Orepića, Antu Šprlju i Slavena Dobrovića. Podsjetimo, njih troje nisu podržali ministra financija Zdravka Marića. 

- Potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić i ostali ministri danas će dati ostavke. Mi više nismo dio ove Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja, kao ni prošle godine kad je HDZ rušio svoju Vladu, nego pokazujemo da nam je stalo do hrvatskog Ustava. Pa kad se već predsjednik Vlade ne drži niti Ustava ni demokratskih vrijednosti ni parlamentarne demokracije, mi ovim potezom sprječavamo ustavnu krizu koju je proizveo Andrej Plenković i pokazujemo odgovornost prema građanima, rekao je Petrov dodavši da je Plenković smjenjivanjem Mostovih ministara srušio ovu Vladu i rekao da ima novu saborsku većinu:

- Ja ga pozivam da to i pokaže, inače će biti kriv za političku krizu, za nestabilnost u državi i za nove izbore, a Most će se uvijek boriti protiv kriminala koji se odvio u Agrokoru, a koji ovim potezom štite i Andrej Plenković i Zdravko Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:29

Govoreći o raspravi o Marićevoj smjeni najavljenoj za srijedu kao i o skupljanju potpisa za njegovu smjenu, Petrov je rekao: 

- Nećemo dopustiti igre, držat ćemo se pravila i redoslijeda. Ići će sve po dnevnom redu. Raspravit ćemo točku o opozivu ministra financija. Dođu li potpisi za moj opoziv kao predsjednika Sabora, vrlo rado ću odgovoriti tom zahtjevu i točka će na dnevnom redu biti odmah sljedeći dan. Mi nećemo čuvati svoje pozicije, ali želimo raspravit i pokazati tko i zbog čega je srušio ovu vladu i kako se odvila afera u Agrokoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 434
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a