Obavijesti

News

Komentari 51

Vlada imenovala zamjenike i pomoćnike novih ministara

Vlada imenovala zamjenike i pomoćnike novih ministara
3

Sanja Čanković i Ines Krajčak razriješene su dužnosti pomoćnica ministra unutarnjih poslova. Novim pomoćnicima imenovani su Stjepan Lončarica, Joško Dorić i Lidija Pelivan Stipetić...

VIDEO

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada pojedini ministri ipak su dobili svoje pomoćnike. Uz to utvrđen je prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Drage Lovrića  i to s danom 29. veljače 2016. godine, radi isteka mandata. Predloženo je da se novim načelnikom imenuje general-pukovnik Mirka Šundova, s danom 1. ožujka 2016. godine, a prijedlog je upućen saborskom odboru za obranu radi pribavljanja mišljenja.

U prvoj kadrovskoj križaljci Vlade Tihomira Orekovića Mladen Pejnović razriješen je dužnosti predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Novim predstojnikom imenovan je Tomislav Boban koji je ranije bio šef AUDI-ija iz kojeg je nasto DUUDI. Sanja Čanković i Ines Krajčak razriješene su dužnosti pomoćnica ministra unutarnjih poslova, a novim pomočnicima imenovani su Stjepan Lončarica, Joško Dorić i Lidija Pelivan Stipetić. Ministar gospodarstva dobio je tri pomoćnika: Zdeslava Matića, Željka Pravdića i Ivana Sertića. 


Renata Duka i Ivan Crnčec razriješeni su te ponovno imenovani pomoćnicima ministra pravosuđa, a među pomoćnicima je i Maja Grubišin. Denis Kovačić imenovan je pomoćnikom ministra zdravlja. 


Ministar kulture za zamjenicu je dobio Anu Lederer, a pomoćnicom je imenivana Iva Hraste Sočo. Nataša Lacković razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice rada i mirovinskoga sustava, a novom pomoćnicom imenovana je Katarina Ivanković Knežević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dužnosti pomoćnika ministrice uprave razriješeni su te ponovno imenovani Jagoda Botički i Boris Milošević. Dodatno, pomoćnikom ministrice imenovan je Marko Kovačić. Ante Mišura razriješen je te ponovno imenovan pomoćnikom ministra poljoprivrede. Razriješeni su pomoćnici ministra poljoprivrede Davorka Hajduković i Dražen Kurečić, a novim pomoćnicima imenovani su Elizabeta Kos i Mario Njavro.

Lidija Runko Luttenberger imenovana je pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode. Na osobni zahtjev razriješen je dužnost pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ivan Pejić. Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi Marko Rudnički, te članovi prim. Hrvoje Minigo, Nevenka Kovač i Sibila Žabica.

Novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Miroslav Kopjar, a članovima Trpimir Goluža, 
Tihomir Ivanda i Ivan Šoštarčić. Na osobni zahtjev, opozvana je članica Nadzornog odbora Središnjeg klirinškog 
depozitarnog društva d.d. Zrinka Vrhovski. Razriješen je dosadašnji član Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Igor Butorac, a novim članom imenovan je Janko Brnardić. Zdenko Antešić razriješen je dužnosti dosadašnjeg člana Skupštine društva Plovput d.o.o., Split. Novim jedinim članom Skupštine društva imenovan je Oleg Butković.

Donesena je Odluka kojom se razrješuje dosadašnji član Glavne skupštine društva HP-Hrvatska pošta d.d., koji zastupa Vladu Republike Hrvatske, Siniša Hajdaš Dončić, te ovlašćuje novi član Oleg Butković. Također, Siniša Hajdaš Dončić 
razrješuje se dužnosti člana Skupštine Croatia Airlines d.d., a novim članom, koji zastupa Vladu Republike Hrvatske, ovlašćuje se Oleg Butković. Nadalje, Siniša Hajdaš Dončić razrješuje se dužnosti člana Skupštine društva Odašiljači i veze d.o.o., a novim članom, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, ovlašćuje se Oleg  Butković. Opozivan je i dosadašnji član Skupštine društva Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. Ranko Ostojić, te imenuje novi član, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, Vlaho Orepić.

Iako je Milijan Brkić (HDZ) u srijedu navečer nakon sjednice Vijeća za suradnju Domoljubne koalicje, Mosta i nezavisne liste Milana Bandića najavio da će se imenovanja zamjenika i pomoćnika ministar rješavati cjelovito, a ne parcijalno, u četvrtak su na zatvorenom dijelu sjednice pojedini ministri ipak su dobili svoje pomoćnike. Zastupnik i član Vijeća Miro Bulj (Most) ustvrdio je da Vijeće radi svoj dio posla, te da će ministri odraditi svoj jer su kvote između partnera dogovorene. Na pitanje kako to da se išlo s imenovanjima pojedinih pomoćnika iako je najavljeno da će se ići s cjeloviti rješenjem, odgovara:

- Pa jučer je i Božo Petrov dao izjavu pa provjerite. Vijeće nije para tijelo, a ključne odluke donose Vlada, premijer Orešković i ministri. Ovo tijelo nije samo za kadrove. Mostu su važniji reformski paketi i izmjene zakona - rekao je Bulj.

Prije sjednice Vlada pojedini ministri progovorili su o kriterijima koji su im važni kod izbora najbližih suradnika. Za ministra Tomislava Panenića glavni kriterij će biti stručnost. 

- Najbitnije je da krenemo raditi. Ovo će biti brzo rješavano - rekao je. Na pitanje što je s domoljubnim kriterijem koji zagovara Milijan Brkić (HDZ) poručio je da s tim nije upoznat.

Ministar graditeljstva Lovro Kuščević najavio je da u razgovore s kandidatima kreće već danas te da će vrlo brzo donijeti odluku. Na pitanje koji će biti njegovi kriteriji uzvraća: stručnost, iskustvo, poštenje i spremnost uza rad. Na pitanje hoće li kriterij biti i domoljublje kratko je uzvratio da se to podrazumijeva. Ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić uz stručnost i domoljublje volio bi da su mu budući najbliži suradnici ljudi koji imaju i stranačku pripadnost. 

- Ako bude i onih koji nisu u strankama što se mene tiče su dobrodošli - rekao je. 

Na pitanje planira li zadržati ljude koje je zatekao u ministarstvu na najvišim pozicijama uzvratio je da će vidjeti jer ih nije puno ostali. 

- Uglavnom su oni sami otišli - rekao je.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag