Obavijesti

News

Komentari 9

Vlada razriješila stare, a potom imenovala nove državne tajnike

Vlada razriješila stare, a potom imenovala nove državne tajnike
1

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, između ostalog, Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima te je razriješila i imenovala još nekoliko državnih tajnika i pomoćnika...

VIDEO

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, između ostalog, Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima te je razriješila i imenovala još nekoliko državnih tajnika i pomoćnika. 

Tako je razriješila pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike Matiju Tvrtka Drmića, a Elizabetu Kos imenovala je pomoćnicom ministra koja je bila pomoćnica ministra poljoprivrede te je istovremeno s te dužnosti razriješena. 

Pomoćnikom ministra uprave imenovan je Mate Ribičić.

Državnom službeniku Petru Baraću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva obrane s danom 20. prosinca 2016. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva obrane, a najduže do šest mjeseci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Državnom službeniku Goranu Kolariću povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan glavnim tajnikom Ministarstva znanosti  i obrazovanja, na razdoblje od četiri godine. 

Razriješeni su predsjednik i članovi Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe, Zdravko Marić, Bernardica Juretić, Tomislav Panenić i Zlatko Hasanbegović. Predsjednikom je ponovo imenovan Zdravko Marić, a članicama Nada Murganić, Martina Dalić i Nina Obuljen Koržinek. 

Željko Tufekčić imenovan je zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Agenciji za multilateralne garancije i investicije, Europskoj banci za obnovu i razvoj i Inter-američkoj banci za razvoj. 

Igor Rađenović razriješen je, a Željko Tufekčić imenovan predstavnikom Republike Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe (CEB). 

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet, Igor Butorac, Zorica Lučić, Ksenija Koščević-Čuvalo, Hrvoje Radovanić i Radoslav Barišić. Novim predsjednikom imenovan je Branimir Belančić-Farkaš, a članovima Ksenija Koščević-Čuvalo, Melita Štrbić, Hrvoje Radovanić i Nikolina Klaić, kao predstavnici ministarstva nadležnog za poslove pomorstva, od kojih je jedan predsjednik Vijeća, predstavnici ministarstva nadležnog za poslove financija i predstavnici ministarstva nadležnog za poslove razvoja otoka. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.