Obavijesti

News

Komentari 1

Vlak jurio 118 km/h: Poginulo četvero ljudi, a 49 ozlijeđeno

Vlak jurio 118 km/h: Poginulo četvero ljudi, a 49 ozlijeđeno
1

Vlak koji je u petak iskočio iz tračnica u Španjolskoj, kada su poginule 4 osobe i 49 je ranjeno, vozio je 118 km na sat u području gdje je brzina ograničena, pokazuju podaci iz crnih kutija

VIDEO

Vlak koji je u petak iskočio iz tračnica u Španjolskoj, kada su poginule 4 osobe i 49 je ranjeno, vozio je 118 km na sat u području gdje je brzina ograničena, pokazuju podaci iz crnih kutija, a objavio je u utorak prizivni sud Galicije.

Analize crnih kutija vlaka u utorak su otkrile da je vozio 118 km na sat u trenutku iskakanja iz tračnica u mjestu O Porrino, navodi se u priopćenju suda.

Gradonačelnica tog grada je rekla da je tamo brzina ograničena na 30 km na sat.

Vlak na liniji između grada Vigo u Španjolskoj i Porta u Portugalu sa 65 putnika, među kojima su bili brojni strani turisti, iskočio je iz trčanica i zabio se u stup električne rasvjete u O Porrinu.

Strojovođa je primio upozorenja o potrebi smanjenje brzine i pritiskom na gumb odgovorio da je primio poruku. Gradonačelnica je precizirala da još nisu utvrđeni uzroci pretjerane brzine tako da se ne zna radi li se o ljudskoj pogrešci ili tehničkom problemu s kočnicama.

U Galiciji je 24. srpnja u željezničkoj nesreći zbog pretjerane brzine poginulo 80 osoba i 144 su ranjene blizu Santiaga de Compostele. Tada je vlak jurio  179 km na sat umjesto dozvoljenih 80.

U nesreći u petak su poginuli portugalski strojovođa, jedan američki turist i dvojica Španjolaca, kondukter i jedan mladić.

Od 49 ozlijeđenih, 7 ih je još u bolnici u Vigu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk