Obavijesti

News

Komentari 11

Voda je rušila sve pred sobom, čupala stupove, bacala beton...

Voda je rušila sve pred sobom, čupala stupove, bacala beton...
1

Voda je išla tolikom silinom da je iščupala potporne stupove. Bacala je beton kao od šale i stvorila klizište susjedi doslovce pod prozorom – ispričao nam je Josip Lovrić...

VIDEO

Obilna kiša koja je u četvrtak u ranim jutarnjim satima pogodila područje općine Velika uzrokovala je poplave u selima Trenkovo, Radovanci, Draga i Doljanci. Najgora situacija bila je u Trenkovu gdje se na nekoliko mjesta izlio potok Stražemanka pa je više od 50 vatrogasaca satima branilo 20 obiteljskih kuća postavljanjem zečjih nasipa. Načelnik općine Velika Vlado Boban kaže da je situacija bila kritična. 

- U vrlo kratkom vremenu pala je tolika količina kiše da potok to jednostavno nije mogao prihvatiti. Ljudima su uništeni usjevi, nekima su stradala dvorišta i podrumi, a bilo je vode i u kućama – rekao nam je načelnik Vlado Boban. Damir Štimac iz Trenkova, čija se kuća nalazi odmah uz potok Stražemanka, svjedoči da se korito napunilo u manje od sat vremena i poplavilo mu imanje. U posljednji tren uspio je skloniti domaće životinje na sigurno jer se voda uvukla i u štalu. Cijelo dvorište puno mu je mulja i blata, a stradala je i stočna hrana. 

- Prema nekim informacijama koje sam dobio na pojedinim mjestima palo je i do 200 litara kiše po kvadratnom metru. Ovakvu navalu vode nisam vidio u životu. Nakon što nas je poplavilo voda se vrlo brzo i povukla, ali je za sobom ostavila materijalnu štetu – opisao nam je Slavonac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prometnice prema selima Radovanci, Draga i Doljanci bile su pune blata pa su mještani zajedno s radnicima lokalnih tvrtki koji su im došli pomoći uklanjali posljedice vodene bujice. Opasno je bilo u Doljancima gdje su se s brda spustile velike količine vode i u samo nekoliko minuta prekrile ceste i dvorišta kuća u podnožju. Na jednom mjestu ispred obiteljske kuće u kojoj živi sama umirovljenica nastalo je klizište koje je umalo završilo na zidu kuće pa je postojala opasnost i od većeg oštećenja. 

- Voda je išla tolikom silinom da je iščupala potporne stupove. Bacala je beton kao od šale i stvorila klizište susjedi doslovce pod prozorom – ispričao nam je Josip Lovrić. Dodao je kako je umirovljenica u trenutku kad je klizište nastalo bila u kući te da se uplašila i dozivala u pomoć.

 - U stanju šoka je. Gledala je kroz prozor kako joj se ograda urušava na kuću – rekli su nam stanovnici Doljanaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21