Obavijesti

News

Komentari 11

Vodeni val Mure lagano opada, u porastu vodostaj rijeke Une

Vodeni val Mure lagano opada, u porastu vodostaj rijeke Une
8

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste Sveti Martin na Muri-Granični prijelaz Sveti Martin na Muri, te Šemovac-Jalžabet i lokalna cesta u zoni Jalžavec

VIDEO

Vrhunac vodenoga vala rijeke Mure stigao je u Hrvatsku i lagano opada. U Hrvatskim vodama očekuju da vodostaj neće premašiti 415 cm. U porastu je vodostaj Une, a uzrokovale su ga veće količine kiše koje su pale u BiH. Kiša još pada.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste Sveti Martin na Muri-Granični prijelaz Sveti Martin na Muri, te Šemovac-Jalžabet, kao i lokalna cesta u zoni Jalžavec. Zbog izlijevanja rijeke Mure zatvoren je GP Sveti Martin na Muri.

Za područje Karlovca uvedene su pripremne mjere obrane

U srijedu u pet sati za područje grada Karlovca uvedene su pripremne mjere obrane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vodostaj Kupe u sedam sati iznosio je 537, a Korane 556 centimetara. Obje rijeke imaju tendenciju rasta. Ipak visok vodostaj do sada nije izazvao previše problema u Karlovcu i okolnim naseljima. Zbog nabujale rječice Utinje poplavljena je lokalna prometnica Slunjski Moravci-Utinja. 

Olujni vjetar otežava promet, prolaz samo za automobile

Zbog olujnog vjetra, samo za automobile, otvorene su A1 između Svetog Roka i Maslenice u oba smjera te između Maslenice i Posedarja u smjeru Zagreba, A6 između Delnica i Kikovice, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Maslenica-Zaton Obrovački. Jak vjetar usporava vožnju na dionici autoceste A1 između Zadra 2 i Skradina. 

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. 

U prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranska Novalja-Rab-Rijeka i brodska Mali Lošinj-Unije-Susak. 

Idućih dana promjenljivo s povremenom kišom

U srijedu se očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Najviše oblaka, povremeno s kišom bit će u kopnenom, osobito zapadnom području, dok se više suha i sunčana vremena očekuje na Jadranu. Vjetar većinom slab do umjeren sjeverni, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, na južnom će dijelu oslabiti, na otvorenom moru i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 18 do 23, u gorju malo niža, na Jadranu od 23 do 28°C.

Idućih dana zadržat će se promjenjivo i nestabilno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnija kiša moguća je u četvrtak mjestimice u Gorskome kotaru i Lici. Vjetar većinom slab, u četvrtak i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će bura u četvrtak oslabiti, a u petak i okrenuti na sjeverozapadnjak. Postupno toplije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a