Obavijesti

News

Komentari 4

Volonteri u srednjovjekovnom rudniku srebra na Medvednici

Volonteri u srednjovjekovnom rudniku srebra na Medvednici
1

Prvo ćemo čistiti smeće, ostatke onog barbarskog dijela civilizacije, a onda idemo ravno u rudnik kojim su naši stari stoljećima pokušavali prodrijeti do središta Zemlje

VIDEO

Posljednja ovogodišnja Velika EKO akcija, zakazana za subotu 25. listopada, odvest će svoje volontere ravno na zagrebačku Medvednicu, a za kraj i u besplatni obilazak Rudnika Zrinski. Riječ je o prvom rudniku u Hrvatskoj otvorenom za turističke posjete.

Ono što je još od srednjeg vijeka generacije privlačilo na bjesomučno rovanje kroz podzemlje bilo je – srebro. Obilazak rudnika trajat će 30 minuta, a na temperaturi od 12 stupnjeva Celzija te uz miris i zvukove podzemlja, volonterima će ugođaj upotpuniti zvučna podloga s glasovima, zvukom alata i jadikovkama rudara iz rudničkog razglasa. Vodić je, naravno, dio aranžmana.

Tijekom akcije čišćenja u Parku prirode Medvednica očekujemo da ćemo nailaziti u pravilu na sitne otpatke, ambalažu od hrane, maramice, pelene, automobilske gume, dijelove automobila, odbačeni namještaj, građevinski otpad i slična šarena čudesa.

Čoporativno okupljanje je predviđeno na vrhu kod Tornja u 10 sati. Akcija bi trebala trajati do 12.30. Meteorolozi nam, istina, obećavaju da neće biti kiše, ali kako ne bi trebalo biti previše toplo, preporučamo da na sebe navučete toplu odjeću za koju neće biti posebna šteta ako se zaprlja. Za potrebe predaha i izležavanja u nepatvorenoj prirodi preporučamo da eventualno ponesete i kakvu deku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pet grupa volontera proći će šumama koje sežu skoro sve do centra Zagreba. Čistit ćemo ne samo zbog zadovoljstva iizletnika iz Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, nego još i više zbog prirodnog staništa brojnih šumskih životinja, koji su nam bitno ugodniji prirodni ukras od divljih deponija, pa i zbog prirodnih potoka koji se s Medvednice slijevaju kroz cijeli Zagreb sve do Save.

Uzmimo svoj život i svoj grad u svoje ruke. Budimo aktivni i ne dajmo da budemo ona generacija koja će odbrojati posljednje trenutke šume koja je u većoj mjeri u sličnom obliku preživjela još od prethistorije do danas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.