Obavijesti

News

Komentari 7

Vratila se zima: Na Zavižanu 40 cm snijega, pao i u Zagrebu

Vratila se zima: Na Zavižanu 40 cm snijega, pao i u Zagrebu
5

Na postaji Parg-Čabar u 20 h izmjerena su 2 centimetra snijega, a na Zavižanu 40 centimetara. Snijeg se spustio i u neke niže dijelove kontinentalne Hrvatske

VIDEO

Kako je i najavljeno, u srijedu na Jadranu kiša, mjestimice obilnija popraćena munjama, gromovima i jakim vjetrom, a u gorju snijeg. Na postaji Parg-Čabar u 20 h izmjerena su 2 centimetra snijega, na Zavižanu čak 40 centimetara, a bijele pahulje zabijelile su i neke niže dijelove kontinentalne Hrvatske.

- Danas popodne smo išli relacijom Voćina-Đedovica i naišli na gust snijeg. Iako je prohodno, vidljivost je otežana i snijeg je gust. Temperatura je sigurno bila 0 stupnjeva, rekao je čitatelj koji nam je poslao fotografije.

Iako se travanj izmiče kraju, snijeg pada i u Zagrebu. Zimski ugođaj zahvatio je podsljemensku zonu grada. Za sada se snijeg ne prima za podlogu pa ga, nadajmo se, neće biti potrebno čistiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ni loše vrijeme nije omelo rekreativce da na malonogometnom terenu u Šestinama zaigraju nogomet. Dečkima ni snježne pahulje ni niže temperature nisu pokvarile zabavu. 

snijeg_travanj

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Snijeg pada mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Lici.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac. Državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno otvorena je za sav promet uz obaveznu zimsku opremu.

Iz HAK-a vozačima savjetuju da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

U Lici i Slavoniji još moguće malo snijega

U četvrtak se na Jadranu očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. U unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje s kišom, a u Lici i Slavoniji još je moguće i malo snijega. Bit će vjetrovito, na kopnu uz jak i na udare olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu uz jaku i olujnu buru i tramontanu. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 4 do 8, a najviša dnevna uglavnom od 3 do 8 u unutrašnjosti te između 10 i 14 °C na Jadranu.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a