Obavijesti

News

Komentari 30

Vrdoljak: Most je ili nestručan ili igra dvostuku igru s Inom

Vrdoljak: Most je ili nestručan ili igra dvostuku igru s Inom
1

Podvojene ličnosti, kao što su se dogodile jučer u liku i djelu ministra Dobrovića,  vrlo su opasne za strateške interese RH i za Plenkovićevu Vladu, kaže Vrdoljak

VIDEO

Ivan Vrdoljak u ime Kluba zastupnika HNS-a i HSU- a sazvao je danas u Hrvatskom saboru konferenciju na temu: "Mol odlučio dovršiti započeti posao u Hrvatskoj - potpuno uništiti Inu". Vrdoljak je prozvao Most zbog nestručnosti, neznanja i nesnalaženja.

-  Ono što smo vidjeli jučer, prvo je neshvaćanje kolega iz Mosta da su na Vlasti već godinu dana, a drugo, što je jako zabrinjavajuće, to je način funkcioniranja Ministarstva zaštite okoliša i energetike gdje se  vidjelo, prilično plastično, da je ministar Dobrović prije podneva bio  ministar zaštite okoliša pa se zalagao za gašenje svih rafinerijskih kapaciteta u Hrvatskoj i za to da će doći postfosilna era. Ona će vjerojatno doći, ali teško u našim životima. Onda je u popodnevnim satima bio ministar energetike. Podvojene ličnosti, kao što su se dogodile jučer u liku i djelu ministra Dobrovića,  vrlo su opasne za strateške interese RH i za Plenkovićevu Vladu koja već u prvim danima pokazuje nejasnoću u  ključnim stavovima koje moraju zauzeti - rekao je Vrdoljak.

Od Vlade traži jasne odgovore na jučerašnju Dobrovićevu izjavu da se razgovori o gašenju rafinerije u Sisku vode.

- Mi smo jučer čuli od ministra Dobrovića: "Vodimo razgovore  u Vladi  o zatvaranju rafinerije u Sisku". Tko vodi razgovore, u čije ime, s kojim ciljem? Kada smo odlučili pregovarati s kolegama iz MOL- a prije četiri godine, tada je Vlada RH imenovala pregovarački tim sa stavovima i temama koje se trebaju pregovarati. To se nije radilo tajno, ispod stola, to se ne smije tako raditi- poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ponovno je spomenuo jučerašnju konfuznu situaciju i Dobrovićeve različite izjave ujutro i popodne.

- To što je popodne isti čovjek došao u funkciji ministra energetike pa se ispravljao u svojim izjavama, možemo shvatiti na dva načina, a oba dva su jako opasna. Prvo je da se igra dvostruka igra, znači da jedno govore, drugo rade. To je vrlo opasno ako je Most krenuo ispod stola s dvostrukom igrom već dogovorene stvari realizirati s kolegama iz MOL- a. Druga opcija je, a to je po meni još veći problem jer dvostruke igre se otkriju, neusklađenost Mostovih ministara i zastupnika iz čega se može vidjeti ogromna doza nestručnosti, neznanja i nesnalaženja u funkcioniranju u izvršnoj vlasti. Nisu dostojni toga da preuzmu odgovorne funkcije u Vladi RH. Taj problem građane Hrvatske može koštati daleko više nego njihove dvostruke igre. Zbog toga pozivamo Andreja Plenkovića da dovede u red svoje strateške partnere iz Mosta i da jasno kažu što je stav Vlade RH u odnosima prema MOL- u i INA- i- rekao je dodajući kako se Most bavi samo političkim strankama, a ne obavljaju svoj posao.

- Ja sam pozivao ministra Panenića da se uključi u arbitražni postupak, ide na ročište, otvori pregovore, sazna podatke- rekao je Vrdoljak.

Naglasio je kako MOL ne može ugasiti rafineriju bez političke podrške Vlade Republike Hrvatske.

- Jučer su je prijepodne dobili od ministra zaštite okoliša i energetike i to me jako zabrinjava- rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a