Obavijesti

News

Komentari 12

Vrijeme Therese May: Oduvijek sam znala da ću biti premijerka

Vrijeme Therese May: Oduvijek sam znala da ću biti  premijerka

Britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May naslijedit će Davida Camerona na mjestu premijerke Velike Britanije. Bit će prva žena na čelu Velike Britanije poslije Margaret Thatcher

VIDEO

Britanski premijer David Cameron u srijedu će podnijeti ostavku, a na dužnosti će ga zamijeniti ministrica unutarnjih poslova Theresa May (59), čime će ona postati tek druga premijerka u povijesti Velika Britanije. Prva je, podsjetimo, bila Margaret Thatcher, poznatija kao Željezna lady, koja je vodila zemlju od 1979. do 1990. godine.

Cameron će ujutro prvo odgovarati na pitanja u britanskom parlamentu, a zatim će se uputiti u Buckinghamsku palaču gdje će ga primiti kraljica kojoj će službeno predati svoju ostavku i preporučiti Theresu May kao svoju nasljednicu. Nakon toga će kraljica pozvati Theresu May na audijenciju u Buckinghamsku palaču i imenovati je novom premijerkom.

Očekuje se da će Theresa May već u srijedu poslijepodne najaviti svoje glavne prve korake kao premijerka. Pretpostavlja se da će glavni prioritet biti Brexit, odnosno organizacija poslova oko izlaska Velike Britanije iz Europske unije.

Snažna veza sa suprugom: U braku su punih 36 godina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, Theresa May je s javnošću podijelila osobne fotografije na kojima pokazuje jačinu veze sa svojim suprugom Philipom s kojim je u braku već punih 36 godina. Oženili su se 1980. godine u Crkvi Svete Djevice Marije u Wheatleyu u Oxforshireu.

Theresa je pohađala državnu gimnaziju prije nego je upisala prestižni Oxford, smjer zemljopis. Od 1977. do 1983. radila je za britansku centralnu banku; Bank of England. Nakon toga 12 godina je radila u britanskoj državnoj financijskoj agenciji.

Par se upoznao na Oxfordu tijekom studija, a Theresa je već tada znala da želi postati premijerka Velike Britanije. Oduvijek je imala podršku svog supruga. 

Otac joj je bio vikar, a odrasla je u skromnoj obitelji kao kći jedinica. May je više puta u svojim javnim istupima naglašavala da je njen odgoj zaslužan za to da je njen glavni pokretač uvijek osjećaj dužnosti prema građanima.

- Odrasla sam kao kći jednog lokalnog vikara i unuka pukovnika. Otkad znam za sebe, znam za javne djelatnosti, to je uvijek bilo negdje oko mene - ispričala je britanskim medijima May.

Nema djece, a to joj neki spočitavaju kao manu

Roditelji su joj umrli godinu dana nakon njenog vjenčanja, a muž joj se i tu pokazao kao ogromna podrška jer je Theresa tada imala tek 25 godina. Njeni prijatelji tvrde da je May izlazila s nekoliko mladića prije muža, ali da "nitko nije bio poseban".

Supružnici nemaju djece, a upravo je to njena politička suparnica Leadsom iskoristila kao argument zašto bi bila bolja premijerka od May - jer je ona majka, a Theresa May nije.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje