Obavijesti

News

Komentari 122

Vučić o F-16: Ako Hrvati imaju novac, neka se naoružavaju...

Vučić je, tijekom posjeta sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu naglasio kako je Srbiji stalo da "osigura svoju sigurnost, svoje nebo i sigurnost svojih građana"

VIDEO

 Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u utorak da svaka država ima pravo naoružavati se sukladno svojim mogućnostima i potrebama, a Hrvatskoj poželio "puno uspjeha" u nakani da proširi flotu svojih borbenih zrakoplova.

"Ako imaju novac, neka se naoružavaju, ako imaju zdravu ekonomiju, neka se naoružavaju. Želim im puno uspjeha. Nema tu filozofije", rekao je Vučić, komentirajući najave u medijima da će Hrvatska nabaviti suvremene borbene zrakoplove F-16 ili "gripen".

Vučić je, tijekom posjeta sajmu naoružanja i vojne opreme, koji je tijekom dana otvoren u Beogradu, naglasio kako je Srbiji stalo da "osigura svoju sigurnost, svoje nebo i sigurnost svojih građana".

"To je naš posao - uraditi ono što je za Srbiju važno. Što će raditi drugi - neka rade kako im volja", poručio je Vučić.
Mediji u Hrvatskoj objavili su ranije kako je Ministarstvo obrane RH zainteresirano za kupnju borbenih zrakoplova četiriju zemalja, kojima će u idućih mjesec dana poslati svoje zahtjeve, a navedene su Švedska za borbeni zrakopolov Gripen JAS-39), SAD za F-16,

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Južna Koreja za FA-50 te Izrael za F-16 Barak.

Aleksandar Vučić je na otvaranju 8. međunarodng sajma naoružanja i vojne opreme u Beogradu najavio da će inozemne tvrtke ubuduće moći sudjelovati u srpskoj vojno-obrambenoj industriji do 49 posto, zahvaljujući izmjenama zakona koje je pripremilo ministarstvo obrane.

"Moći ćemo primiti znanje, pamet i novac iz inozemstva, jer Srbija ima tradiciju u proizvodnji oruđa i oružja", rekao je Vučić, naglasivši kako će to dodatno omogućiti da obrambena industrija bude poticaj razvoju domaćeg  gospodarstva.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" otvoren je u dvorani 4. Beogradskog sajma i  trajat će do do 30. lipnja, a pokrovitelj je ministarstvo obrane u suradnji s javnim poduzećem "Jugoimport SDPR".

Otvaranju su, među ostalim, nazočili i aktualni ministar obrane Zoran Đorđević, ministrica pravosuđa Nela Kuburović, predstavnici brojnih veleposlanstava te vojna izaslanstva Indije, Kazahstana, Alžira, Egipta, Rusije, Meksika, Indije, Cipra, Togoa, Libanona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag