Obavijesti

News

Komentari 15

'Vučiću, nemoj da ti padne na pamet da ukradeš ijedan glas'

Srbijanski predsjednički kandidat Saša Janković rekao je da je drugi izborni krug posljednji krug za Vučića i da mu sada "teče otkazni rok, jer se Srbija probudila"

VIDEO

Srbijanski predsjednički kandidat Saša Janković poručio je u srijedu premijeru i kandidatu na predsjedničkim izborima  Aleksandru Vučiću da mu "ne padne na pamet" pokrasti izbore, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). 

Janković je na predizbornom skupu u središtu Beorada, pred nekoliko desetaka tisuća ljudi, poručio da svi glasovi pripadaju građanima.
“Aleksandre Vučiću, nemoj da ti padne na pamet da ukradeš ijedan glas na izborima, to su glasovi građana Srbije”, poručio je  Janković, pozivajući građane da glasuju porukom "svi za jednog, jedan za sve". 

Janković, čiju je kampanju, uglavnom orjentiranu i dominantnu na društvenim mrežama, pratilo više od 220.000 ljudi, rekao je da je drugi izborni  krug posljednji krug za Vučića i da mu sada "teče otkazni rok, jer se Srbija probudila". 

"Spakuj se i idi, Srbiji je tebe dosta", poručio je Janković Vučiću. 

Donedavni pučki pravobranitelj Janklović izjavio je kako se Vučić "ne treba plašiti", jer će ga štititi "da ne prođe kao Ceauşescu", rumunjski komunistički diktator koji je strijeljan. 

"Institucije koje mrziš i zakoni koje gaziš će te zaštititi", rekao je Janković i naglasio da se Vučić nikada nije znao boritii pošteno jer je "uvijek u čoporu, iza tuđih leđa, jer se plaši slobodnh ljudi". 

Janković je rekao da Vučić drži Srbiju u izvanrednom stanju, sije strah i svakoga tko se drži ustava proglašava izdajnikom.
"Srbiji ne treba vođa, nego predsjednik", zajednička je poruka govornika okupljenim građanima na skupu Saše Jankovića, koji su poslije skupa u središtu Beograda krenuli u šetnju centrom grada noseći transparetnt "Za Srbiju bez straha". 

Predsjednički izbori u Srbiji bit će održani 2. travnja, a među 11 kandidata najviše izgleda za pobjedu u prvom, pa i u eventualnom drugom krugu, istraživanja javnog mišljenja daju premijeru i vođi Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću. 

Ankete Jankloviću daju drugo ili treće mjesto, a očekivanje javnog mišljenja su da je moguć drugi krug.

Prosvjed profesora i studenata zbog potpore  Vučiću

Više od 80 profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu se u srijedu distanciralo od potpore dekana te visokoškolske ustanove predsjedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću, nakon što se ime dekana našlo na popisu 650 javnih osoba koje su poduprle kandidaturu srbijanskog premijera, a studenti beogradskog sveučilišta su rekli kako se stide svojih profesora koji podržavaju Vučića. 

“Želimo se distancirati od navoda u medijima da je prof. dr. Vojislav Jelić u svojstvu dekana Filozofskog fakulteta u Beogradu potpisao proglas kojim se daje podrška jednom od predsjedničkih kandidata, kad već on sam to nije učinio. Naglašavamo da je ova podrška osobni čin profesora Jelića i da ni na koji način ne predstavlja mišljenje i stav djelatnika Filozofskog fakulteta kao institucije, s dugom tradicijom demokratskih načela”, navodi se u priopćenju profesora Filozofskog fakulteta.
Studenti beogradskog sveučilišta poručuju da se "stide svojih profesora" koji su službeno podržali Vučića, objavili su večeras beogradski elektronički mediji. 

"Profesori nemaju ni časti ni obraza ako su prije dvije ili tri godine, kada su utvrđeni plagijati diploma i Nebojše Stefanovića (ministra unutarnjih poslova)  i Siniše Malog (gradonačelnika Beograda) prešutjeli te plagijate, a danas gotovo ponosno stoje uz Aleksandra Vučića koji je i tada branio, a i danas brani iste te lažne doktore znanosti," rekao je Vuk Velebit, jedan od inicijatora peticije.
Studenti upozoravaju da oni "neće šutjeti" i pozivaju kolege na potpisivanje online peticije kojom bi pokazali da "mladi razumiju stvarnost" i da nisu ucijenjeni, pozivajući se na članak 32. zakona o visokom obrazovanju po kojem "na visokoškolskoj ustanovi nije dozvoljeno političko, stranačko ili vjersko organiziranje i djelovanje".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori