Obavijesti

News

Komentari 61

Za Grbavac (19) u Vrgorcu nije glasalo čak ni tri posto birača

Za Grbavac (19) u Vrgorcu nije glasalo čak ni tri posto birača
2

LOKALNI IZBORI 2017.: Nakon obrađenih 96,15 posto biračkih mjesta 19-godišnjakinja zasad je osvojila tek 2,58 posto glasova (65 glasa birača)

VIDEO

Najmlađa kandidatkinja na lokalnim izborina 2017. godine Valentina Grbavac iz HSP AS-a nije se proslavila u svojoj izbornoj jedinici. 

Nakon obrađenih 96,15 posto biračkih mjesta zasad je osvojila tek 2,58 posto glasova (65 glasa birača).

Valentina je najmlađa kandidatkinja za gradonačelnicu u povijesti Hrvatske, a odlučila pomrsiti račune dosadašnjem najmlađem gradonačelniku Anti Praniću (29) i uključiti se u utrku za gradonačelničku fotelju u svom gradu. Inače rodom iz susjedne BiH pa se već našla i na udaru kritika da je “fiktivna Vrgorčanka”.

- Hercegovka sam i toga se sramit neću, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, a ovdje sam završila i osnovnu i srednju školu. Obrazovanje sam nastavila u Splitu jer je to najbliži grad koji ima sveučilište, a sutra želim svojim stečenim znanjem doprinositi Hrvatskoj i Vrgorcu - poručuje Valentina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U političku arenu uključila se, kaže, jer je bila razočarana beznađem svojih vršnjaka.

- Vjerujem da mogu pridonijeti svome gradu više nego oni kojima smo 20 godina davali povjerenje da upravljaju Vrgorcem - kaže mlada Vrgorčanka koja je političku karijeru započela nedavno. Postala je predsjednicom mladeži HSP AS Splitsko- dalmatinske županije.
U stranci Valentinu opisuju kao marljivu, upornu i odlučnu mladu djevojku. Iako je do sada na politiku gledala kao na hobi uz studij, očito su lokalni izbori pobudili želju da se u nju aktivnije uključi. Za sebe kaže kako nije tipična djevojka. Studira na smjeru brodske elektrotehnike i informatike, igra i nogomet na poziciji stopera u ŽNK Sloga iz Ljubuškog u susjednoj BiH.     

U Vrgorcu pobijedio Ante Pranić

Pobjednik i ovih lokalnih izbora u gradu Vrgorcu je dosadašnji gradonačelnik mladi Ante Pranić i njegova NLM koji je prije deset mjeseci skinuo HDZ sa vlasti u gradu Vrgorcu, a sad već u prvom krugu sa osvojenih 60,68% zadržao prvu fotelju u gradu.

Njegova protukandidatkinja Nikolina Andačić (HDZ) osvojila je 35,10%. "Sretan sam i hvala mojim Vrgorčanima koji su mi dali glas idemo dalje sutra je novi dan", kratko je prokomentirao mladi Pranić u slavljeničkom raspoloženju.

U utvrdi HDZ, Imotskoj krajini svih dvadeset šest godina HDZ je u gradu Imotskom i sedam općina bio na vlasti. Ovi lokalni izbori donijeli su iznenađenja. U samom gradu Imotskom HDZ nije osvojio pobjedu u prvom krugu, kandidat Ivan Budalić (HDZ) sa 49,83% ide i drugi sa  Ivicom Kukavicom (Kandidat grupe birača) 40,88%. U općini Runović izgubio je kandidat HDZ Josip Lešina sa osvojenih 44,23%. Pobjedu u prvom krugu slavi Mario Repušić (Kandidat grupe birača) sa 52, 54%.

Ni u općini Podbalje HDZ ne slavi u drugi krug odlazi njihov kandidat Hrvoje  Biošić sa 36,65% i Ante Kujundžič (Kandidat grupe birača) sa osvojenih 37,44%. Općine Proložac, Zmijavci, Lokvičići, Cista Provo, Zagvozd i Lovreć  ostale su vjerne HDZ-u. 

U gradu Makarskoj unatoč predviđanjima u sigurnu pobjedu HDZ kojega je svojim zalaganjem podupirao i sam premijer Plenković uloživši truda da čak odvrati i svog ujaka Marka Raosa od kandidature kao nezavisnog, a potom ga stavljajući na listu HDZ zagradsko vijeće HDZ ne slavi pobjedu.  U drugi krug ulaze Jure Brkan (HDZ)35,05% i Tonči Bilić(SDP) 29,04%.

I u gradu Omišu pobjedu slavi nezavisni kandidat Ivo Tomasović 53, 81% dok je HDZ-ov kandidat  Jure Šaban Stanić osvojio tek  27,73 %. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...