Obavijesti

News

Komentari 300

Zakon je pao: Nema dogovora čak niti oko dolaska u Sabor

Zakon je pao: Nema dogovora čak niti oko dolaska u Sabor
1

Nova vlast baš nema sreće sa zakonima i izmjenama zakona i to zbog međusobne nekoordiniranosti većine Domoljubne koalicije i njihovih političkih partnera iz Mosta

VIDEO

Zastupnici HDZ-a Davor Bošnjaković, Davorin Mlakar i Žarko Tušek sjedili su na internom sastanku u stranci. Umjesto da su bili u Saboru.
Zbog toga su na saborskom Odboru za Ustav i politički sustav u petak pale izmjene zakona o upravljanju državnom imovinom po kojima bi potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov trebali biti u povjerenstvu za strateška poduzeća. Novi gaf se dogodio u sjeni odluke Mosta da podrži Ranka Ostojića (SDP) za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost protivno volji svog partnera HDZ-a.
Izmjena zakona o državnoj imovini, bio je prvi zakonski prijedlog koji je Odbor za Ustav trebao raspraviti. I odmah ćorak. Nova vlast baš nema sreće sa zakonima zbog međusobne nekoordiniranosti većine Domoljubne koalicije i Mosta. Prvim izmjenama zakona koji su predložili trebali su uskratiti dodatke na plaću državnoj službi. Ali su shvatili da su prekršili nalog Ustavnog suda, pa su ga povukli. Zatim izmjene zakona o državnoj imovinu nisu prošle jer ministar gospodarstva Tomislav Panenić nije došao na Odbor za Ustav da ga obrazloži. Sada je Panenić bio spreman, ali nije bilo trojice HDZ-ovaca. Zakon je pao jer je oporba s četiri glasa bila protiv, a vladajući su imali samo četiri člana na odboru umjeto barem pet.
U HDZ-u tvrde da nisu imali većinu u Odboru za Ustav jer je Mostov predsjednik odbora Robert Podolnjak sazvao sjednicu preuranjeno, a zastupnici su već imali dogovoren sastanak.
- Ah, još se uče procedurama. Postojao je dogovor da se odbori ne sazivaju dok traje sjednica Sabora, ali je Podolnjak to prekršio. Mogao je sazvati sjednicu u ponedjeljak ili utorak - kaže nam izvor iz HDZ-a.
Ipak, on naglašava da će izmjene zakona ipak na kraju biti usvojene u Saboru unatoč gafu. Odbor za Ustav nije matični odbor, pa neće biti problem što je zakon pao, kaže nam. 

Novi front u koaliciji

Tomislav Karamarko očekuje brzu smjenu šefa SOA-e Dragana Lozančića. Karamarko je poručio kako je “predsjednica potpisala smjenu i tu priča završava”, no HDZ-ov partner u vlasti Most izričito traži saborsko saslušanje Lozančića pa je, čini se, otvoren novi front u koaliciji.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.