Obavijesti

News

Komentari 59

'Zaplakao sam kada sam vidio tu opečenu dječicu kako jecaju'

'Zaplakao sam kada sam vidio tu opečenu dječicu kako jecaju'
10

Susjedi su pomogli majci i djeci u dobi od samo 4, 5 i 6 godina. Dvoje su opečeni, a samo jedno nije jer je bilo u drugoj prostoriji. Hitno su prebačeni u Zagreb, liječnici rade sve da ih spase

VIDEO

Ljudi, kuća mi gori, kuća mi gori, jadna moja djeca, pomozite ljudi, bolni i jezoviti krici proparali su mirnu i spokojnu nedjeljnu tišinu slavonskog sela Petrijevci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

Susjedi iz Strossmayerove ulice odmah su izletjeli na ulicu i zaplakali zajedno sa ženom koja je, zapaljene odjeće i kose, iz gustog dima vadila jedno po jedno dijete i gasila ih u vodi koja je bila uz kuću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35



- Nakon strašnog i histeričnog ženskog vriska cijelim se selom prolomio i užasan dječji plač. Istrčao sam iz kuće i vidio dim koji je sukljao iz njihova dnevnog boravka. Mlada žena kojoj su odjeća i kosa gorjeli iznosila je kroz balkonska vrata jedno po jedno dijete - ispričao je Mato Meščić (67), čovjek koji je prvi priskočio u pomoć susjedi i njezinoj djeci.

Kuća gori, djeca gore

Požar je izbio u 8.30 sati. Vatra je zahvatila dnevni boravak te teško opekla majku i dvoje djece. Susjedi kažu da je majka pokušavala zapaliti vatru u kaminu. Očevidom je utvrđeno kako je to pokušala učiniti zapaljivom tekućinom. Tako je vjerojatno izazvala požar. Strašnu scenu kako se majka bori da spasi svoju djecu susjedi neće lako zaboraviti.i.

POGLEDAJTE VIDEO:

Petrijevci: Susjed heroj Mato Mehcic među prvima je priskočio u pomoć majci s dvoje djece dok je njihova kuća gorjela Više na http://bit.ly/2eTWLJd Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on Sunday, 13 November 2016

- Odmah sam uzeo vrtno crijevo, pustio vodu i počeo ga vući preko ceste. Usmjerio sam vodu u vatru i počeo gasiti. Uskoro su došli i drugi. Jedan mladić je u blizini pekao pečenku te kad je vidio dim i čuo zapomaganje, dotrčao je i pomogao mi. Moj je sin ušao u hodnik, koji je bio pun dima, i na glavnom razvodnom ormaru isključio struju. Nekako je uspio ući u dnevni boravak i doći do plinske boce. Htio ju je iznijeti, ali nije mogao jer je bila vrela. Susjedi su pomogli majci i djeci u dobi od 4, 5 i 6 godina. Dvoje su opečeni, a jedno nije jer je bilo u drugoj prostoriji. Kad su došli vatrogasci, oni su iznijeli plinsku bocu i dovršili gašenje požara – ispričao je Meščić.

Mlada žena je sa troje djece bila sama kod kuće. A pola sata prije nego što je požar buknuo njezin je suprug negdje otišao. Za tragediju u svojem domu saznao je od susjeda koji su ga nazvali da se vrati kući.

NK Osijek - NK Inter Zapresic

- Oni su se doselili prošle godine i ovdje su napravili kuću. Uspjeli su srediti dvije prostorije i onda su se uselili s djecom. Strašno mi ih je žao. Užasna je to tragedija. Toplo se nadam da će djeca i majka biti dobro. Premda me je malo strah jer ozljede su sigurno ozbiljne čim su prebačeni u Zagreb - rekao nam je susjed. On pretpostavlja da se mlada žena pokušala sama boriti s vatrom.

Bore im se za život

- Sva je sreća u ovoj nesreći da ja svoje vrtno crijevo nisam skinuo, jer sam to imao u planu zbog mogućih niskih temperatura. Da sam to uradio, pitanje je što bi bilo s njihovom kućom – rekao nam je Mato.

Jedna od susjeda kaže da tako stravičan prizor u životu nikad nije vidjela.

- Čula sam djecu kako plaču. Ma što plaču, vrište... Smogla sam snage izaći iz kuće. Ono što sam preko puta vidjela bilo je strašno. Dječicu malu na ovoj hladnoći majka je polijevala vodom. Čula sam nekoga kako viče: ‘Kuća gori, djeca gore’. Samo nekoliko minuta nakon toga čule su se vatrogasne sirene, projurili su s vozilima vatrogasci DVD-a Petrijevci, a odmah iza njih stigli su policija i Hitna pomoć. Ljudi su trčali preko ceste. Strahota, još i sad, pet sati nakon nesreće, ta mi je slika pred očima. Nisam se prestala moliti dragom Bogu da majka i djeca budu dobro. Sve ostalo će se nadoknaditi i popraviti - totalno šokirana ispričala nam je jedna od susjeda.

Vlasnik kuće, suprug i otac djece, kako je rekao susjed, samo hoda po zgarištu i plače, telefon drži u ruci i očekuje vijesti iz Zagreba. Nije bio spreman razgovarati s novinarima o tragediji koja ga je pogodila.

NK Osijek - NK Inter Zapresic



Na požarištu je bila i policija koja je obavila očevid. Djeca u dobi od 4 i 6 godina su hitno prevezena u zagrebačku Klaićevu bolnicu. Oboje mališana su vitalno ugroženi. Riječ je, naime, o velikim, ekstremnim opeklinama.

- Sve velike opekline uvijek su po život opasne, pa je tako slučaj i s opeklinama ove djece. Nezvjesnost njihova oporavka trajat će još danima - rekao nam je dr. Zoran Bahtijarević iz Klaićeve bolnice.

Liječnici od popodne čine sve kako bi im pomogli. Stariji sin (6) zadobio je opekline na više od 80 posto tijela, dok je mlađem dječaku (4) zahvaćeno više od 30 posto tijela.

- Stradali su im lice, glava i gornji dišni putevi. Nalaze se na aparatima za disanje na odjelu intezivne njege u Klinici za dječje bolesti. Očekuje ih dugotrajno i višemjesečno liječenje - rekla nam je kasno poslijepodne doktorica Ivančica Škarić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.