Obavijesti

News

Komentari 406

'Da smo pobijedili morali bi ići s Mostom, a to nema smisla'

'Da smo pobijedili morali bi ići s Mostom, a to  nema smisla'
15

Stranka mora izabrati lidera sa srcem i razumom, iza mene nije stajao nikakav klan, prepoznali su me, vjerujem da će to i sada biti tako - rekao je Milanović

VIDEO

Nakon desetak minuta završila je sjednica Predsjedništva SDP-a koja je donijela odluku da se sjednica Glavnog odbora održi u subotu 24. rujna.

Na sjednici Glavnog odbora bit će doneseni svi dokumenti i određeni svi rokovi u izbornom procesu pa i datum kada će se održati izbori za novog šefa stranke te kada će se održati izborna konvencija. 

Zoran Milanović predao je vođenje današnje sjednice Predsjedništva potpredsjednici stranke Milanki Opačić, budući da su dva potpredsjednika stranke, Ranko Ostojić i Tonino Picula, kandidati za novog predsjednika stranke

- Po mom mišljenju ja ne mogu ni moderirati ovaj sastanak jer bi se svaka moja riječ mogla protumačiti kao podrška nekome. To je najgore što mogu napraviti za SDP. Neću podržati nikog, podržat ću svakog. U stranci ima jako puno kvalitetnih kandidata. Mislim da je ovo bitno jača ekipa nego prije 10 godina kad sam ja postao predsjednik stranka. Ona ekipa je bila dobra, ova je odlična - kazao je Milanović ispred središnjice SDP-a.

- Stranka mora izabrati lidera sa srcem i razumom, iza mene nije stajao nikakav klan, prepoznali su me, vjerujem da će to i sada biti tako - rekao je Milanović.

Milanović se još jednom osvrnuo na rezultate prošlotjednih izbora.

- Izbore smo izgubili za nijanse, ali i da smo ih dobili s malom prednošću, što bismo? Pregovarali s Mostom? To nema smisla - rekao je Milanović.

Na pitanje novinara očekuje li da bude izabran netko iz grupacije njemu bliskih ljudi, Milanović je odgovorio:

- Ja nisam bio dio nikakve grupacije unutar SDP-a, nego su me naprosto izabrali. 

- Ne možeš biti stalno odlikaš, neki put moraš dobiti četvorku, osjećam tugu, ali i sreću jer smo napravili nešto. Ljevicom se nekad u Hrvatskoj brisao pod, a sad je drugačije. Ne želim da nas se boje, ali kad je trebalo pokazali smo zube - dodaje šef SDP-a. 

- Svi snose odgovornost, ali ja daleko najveću. Nitko ne bježi od toga - kazao je Milanović koji je odgovorio i na pitanje hoće li ostati u Saboru.

Upitan je bio i o svojim planovima nakon prestanka djelovanja na poziciji predsjednika stranke.

- U početku ću voditi Klub zastupnika SDP-a u Saboru, a nakon toga ću naći neko novo kreativno zadovoljstvo u životu.  Uskoro slavim 50. rođendanIma još planina na koje se nisam popeo. Moram smršaviti četiri kile- rekao je.

Na komentar novinara kako se radi o mandatu kojeg su mu dali građani, Milanović je rekao da su ga građani birali za premijera, a ne za zastupnika u Saboru.

- Glasali su za mene kao za kandidata za premijera, uspio sam otvoriti debatu za premijera, na koju je javnost reagirala pozitivno, ali to ne znači da moram odraditi mandat u Saboru, ja sam slobodan čovjek. Mandat sam dobio za premijera, a ne saborskog zastupnika - rekao je Milanović.

 - Bavit ću se nečim drugim u životu. Kao da me netko potapšao po ramenu i rekao "Sad je dosta, šaraj malo" - dodao je Milanović.

Na pitanje koliko je bitna lociranost, odnosno dislociranost novog predsjednika stranke, Milanović je bio jasan:

-  Predsjednik mora živjeti uz stranku, ali nemojte me to pitati jer znam da to idePiculu, a ne želim zauzimati strane. Mislim da predsjednik stranke u parlamentarnoj demokraciji mora biti ta osoba koja će biti i predsjednik vlade. Sve drugo je loše rješenje i oni koji to predlažu, čine to zato što imaju neke interesne kombinacije. Govorim to potpuno rasterećen. Predsjednik stranke, kad je stranka na vlasti, treba biti premijer. Varijanta u kojoj je to objedinjeno je bolja i zdravija. Bez jake stranačke podrške u parlamentu nema stabilne vlade - rekao je.

Sve više kandidata za predsjednika SDP-a

Aktualni predsjednik odlučio je da se više neće kandidirati za predsjednika stranke nakon što je Narodna koalicija izgubila izbore.

Prvi je kandidaturu objavio Ranko Ostojić, a nakon njega i Tonino Picula. U utrku se uključio i Domagoj Hajduković, a preko medija je kandidaturu najavila i Aleksandra Kolarić, no ona nije u stranci te očekuje da ju prime nazad.

Kao mogući kandidati još se spominju Peđa Grbin, Davor Bernardić i Mirando Mrsić. Za fotelju predsjednika SDP-a navodno je zaintersiran i bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Miljenića je navodno istaknuo Siniša Hajdaš Dončić, a obojica su slovila za ljude iz najužeg Milanovićeva kruga, prenosi HRT.

Vesna Škulić danas je objavila da razmišlja o kandidaturi za predsjednicu SDP-a. 

Prema stranačkom Statutu, izborna konvencija stranke na kojoj će se birati predsjednik i nova stranačka tijela mora se održati najkasnije 150 dana nakon parlamentarnih izbora.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 406
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa