Obavijesti

Promo sadržaj

Završena rekonstrukcija trafostanice Trokut kod Čakovca

Završena rekonstrukcija trafostanice Trokut kod Čakovca
3

Hrvatska elektroprivreda je svečano obilježila završetak radova na rekonstrukciji Trafostanice 35/10 (20) kV Trokut u Čakovcu, ukupno vrijednih više od 20 milijuna kuna

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji u elektrodistribucijsku mrežu u Međimurskoj županiji  u samostalnoj Hrvatskoj.

Svečanom obilježavanju završetka radova prisustvovali su Matija Posavec, župan Međimurske županije, Ivica Pongrac, pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca, Davor Sokač, pomoćnik direktora HEP-Operatora distribucijskog sustava te predstavnici izvođača radova.

HEP ODS kontinuirano ulaže i ulagat će značajna sredstva u izgradnju, rekonstrukciju, revitalizaciju, sanaciju i obnovu brojnih elektroenergetskih postrojenja. Samo u 2016. godini HEP ODS je na području cijele Hrvatske uložio gotovo milijardu kuna, a jednako visoku razinu ulaganja planira zadržati i u 2017. Te su investicije nužne radi ispunjenja temeljne misije povećanja pouzdanosti i kvalitete isporuke električne energije te poboljšanja naponskih prilika kod kupaca“, izjavio je Davor Sokač, pomoćnik direktora HEP-Operatora distribucijskog sustava d.o.o.

Izgrađena prije 50 godina, TS Trokut pokriva oko dvije trećine potreba za električnom energijom u Međimurskoj županiji te predstavlja ključnu točka napajanja grada Čakovca i središnjeg dijela Međimurja. Zbog starosti i važnosti trafostanice, a radi potrebe  za pružanjem sigurne i kvalitetne opskrbe i ubuduće, bilo je nužno pristupiti potpunoj rekonstrukciji, koja je obuhvatila kompletnu zamjenu dotrajale elektroenergetske opreme s proširenjem 35 i 10 (20) kV postrojenja te obnovu zgrade  i uređenje okoliša.

Radove na rekonstrukciji, koji su trajali 18 mjeseci u potpunosti su provele domaće tvrtke, predvođene Končar-KET-om kao glavnim izvođačem te tvrtkama HELB i Međimurje-Graditeljstvom kao podizvođačima. Važno je naglasiti kako je tijekom rekonstrukcije TS Trokut bila u stalnom pogonu te je opskrba električnom energijom svih kupaca  bila stabilna i neprekinuta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.