Obavijesti

News

Komentari 30

Zavrtanje slavine: Belišće i Valpovo zaratili su zbog vode

Zavrtanje slavine: Belišće i Valpovo zaratili su zbog vode
1

U petak je bez vode ostalo Valpovo, ali i dio Belišća. Revoltirani su se građani snašli pa su razvalili šahtove i samoinicijativno odvrnuli ventile te pustili vodu

VIDEO

- Kao čovjek mogu razumjeti svog prijatelja Dinka Burića, koji je na čelu Belišća, jer štiti interese građana ne samo Belišća, nego i Valpova i Općine Marijanci, rekao je HDSSB-ovac Krešimir Bubalo.

Komentirao je Burićevo zavrtanje slavine zbog čega je u petak bez vode ostalo Valpovo, ali i dio Belišća. Revoltirani su se građani snašli pa su razvalili zavarene šahtove i samoinicijativno odvrnuli ventile te pustili vodu u svoje domove.

Za HDSSB je ključno pitanje gdje je nestalo 1,033.000 kuna.

- Tvrtka Dvorac je prošle godine povisila cijenu vode za Valpovo s 3,88 kuna po metru prostornom na 5,88 kuna. Razlog za poskupljenje našli su u povišenju cijene vode koju je Dvorcu isporučivala belišćanska tvrtka Hidrobel. Tu odluku je prihvatio i valpovački gradonačelnik Leon Žulj. Dvorac zatim Hidrobelu nije plaćao svoje obveze. Gdje je novac koji su Valpovčani plaćali za vodu - pitaju se u HDSSB-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rat zbog vode između Valpova i Belišća, koji sve više postaje rat HDZ-a i HDSSB-a, stranaka koje upravljaju tim gradovima, otvorio je, međutim, problem koji nitko nije mogao ni pretpostaviti. Naime, britanska tvrtka DS Smith, koja je kupila tvrtku Duropak, odnosno bivše Belišće d.d., automatski je postala i vlasnik vodocrpilišta iz kojeg se vodom opskrbljuju i Valpovo, i Belišće, i Općina Marijanci.

Gradonačelnik Belišća Burić boji se da će, kad vlasnici iz Engleske preuzmu tvrtku i “primijete dugovanja, zatvoriti isporuku vode, a tada će bez vode ostati Belišće, Valpovo i Općina Marijanci”. Oglasio se i HDZ koji kaže da će tvrtka Dvorac iz Valpova pred vijećem za vodne usluge pokrenuti arbitražu između njih i belišćanske tvrtke Hidrobel.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1