Obavijesti

News

Komentari 241

'Zbog dobrih djela proći ćemo bolje nego na prošlim izborima'

'Zbog dobrih djela proći ćemo bolje nego na prošlim izborima'
3

Petrov je rekao i kako Most optužuju da će "mijenjati identitet lokalnih zajednica"." On se može zadržati, ali ovakav ustroj služio je samo kao stranačka baza za dizanje ruku HDZ-a i SDP-a...

VIDEO

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov  u subotu je u Slavonskom Brodu izjavio da će ta lista na ovim parlamentarnim izborima proći bolje nego na prošlim jer su, dok su bili na vlasti, posebno u Ministarstvu poljoprivrede učinili dobre stvari za  poljoprivrednike pošto je više od tisuću malih poljoprivrednika dobilo potpore.  

"Mi ne radimo za velike igrače kao što su radili HDZ i SDP prije.  Više od tisuću  malih poljoprivrednika dobilo je potporu u zadnja tri mjeseca, to je smjer u kojem mi želimo ići", rekao je Petrov  tijekom današnjeg predizbornog druženja s građanima u Slavonskom Brodu. 

Petrov je ocijenio kako je u prošlom razdoblju počišćen nered u Ministarstvu poljoprivrede. Za sljedeće razdoblje rekao je da se Most zalaže za rješavanje problema raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem. 

"Poljoprivredno zemljište treba dati hrvatskom seljaku. Smatramo da ga treba davati u najam  i to dugoročni.  Državna zemlja ne bi trebala ići nikome kroz privatizaciju. Uvijek postoji mogućnost da se ona preproda, ode u ruke drugih, stranih kompanija. To nije ono čemu Hrvatska treba težiti", naglasio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petrov za novi lokalni preustroj

Petrov je rekao i kako Most optužuju da će "mijenjati identitet lokalnih zajednica"." On se može zadržati, ali ovakav ustroj služio je samo kao stranačka baza za dizanje ruku HDZ-a i SDP-a i ništa više.  Građani bi mogli puno više uživati kada se napravi novi preustroj lokalnih samouprava, kada financijska sredstava koja su odlazila samo za plaće uhljeba budu odlazile za potrebe građana", istaknuo je Petrov. 

Na upit novinara o stavu Mosta o poreznim izmjenama tj. smanjenju PDV-a,  rekao je kako je"bitno smanjiti porez na dobit i povećati neoporezivi dio dohotka."  Svi oni koji govore da će odmah sutra smanjiti PDV, obmanjuju javnost. PDV se u ovom trenutku ne može mijenjati, jer bi napravili kaos unutar proračuna. 

Hrvatska u ovom trenutku nije toliko jaka da može smanjiti PDV, on će se smanjiti kada se pojača izvoz, pokrene Hrvatska, gospodarski. To je ono što možemo očekivati u roku od tri godine", rekao je Petrov dodajući da  građani od Mosta mogu očekivati rast neoporezivog dijela dohotka u visini od 100 kuna godišnje. 

Novinari su Petrova pitali i o mogućem novom izbjegličkom valu koji mogao stići i do Hrvatske.

"Postoji mogućnost, to se nikad ne smije isključiti, stvari treba prevenirati puno prije nas. Ne trebaju postojati ograde, žice i slično. Sve ovisi o zemljama koje su iza nas. Hrvatska treba zaštititi svoje interese, s druge strane trebamo pokazati da smo solidarni kao društvo i država prijatelj drugima", rekao je.

'Smiješno je prozivati Oreškovića'

Za odlazak premijera Tihomira Oreškovića na susret s kancelarkom Angelom Merkel. Petrov je rekao da su upoznati svi članovi vlade te da je smiješno da se zbog tog sastanka proziva Oreškovića.  "Otići će na razgovor koji je neformalni. Prenijeti će stavove Vlade i našu strategiju koja se definirala davno prije. Neće to biti posebni dogovori, nešto što je ultra bitno za državu u sljedećih 50 godina", ocijenio je Petrov.

Osvrnuo se i na izjave Zorana Milanovića s razgovora s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja.

"Hrvatska treba imati čvrst i jasan stav, pogotovo vezano uz hrvatske branitelje i srpski zakon o univerzalnoj jurisdikciji, za koji ja mogu reći da nikad neće proći. Ne slažemo se s huškačkom retorikom gospodina Milanovića. Takva retorika diže tenzije, a one ruše stabilnost i sigurnost zemlje. Bit će slabije i sve gospodarske grane koje ovise o tome, bit će slabija i kvaliteta života", rekao je Petrov.

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora