Obavijesti

News

Komentari 95

Zbog kurikularne reforme pisali predsjednici: "Gubimo šansu!"

Zbog kurikularne reforme pisali predsjednici: "Gubimo šansu!"
1

Zbog zahtjevnosti i kompleksnosti proces Cjelovite kurikularne reforme, ne nastavi li se uskoro, bit će vrlo teško ponovno pokrenuti, smatraju članovi stručnih radnih skupina

VIDEO

Članovi stručnih radnih skupina koji su u procesu Cjelovite kurikularne reforme izradili kurikulumske dokumente uputili su pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović u kojemu izražavaju zabrinutost zbog štete koju bi izazvalo zaustavljanje reforme te predsjednicu pozivaju da pomogne da se procesu kurikularne reforme osigura operativna, normativna i financijska podrška te politička neovisnost.

- Obraćamo se Vama jer smo prepoznali iskrenu podršku koju ste davali cijelomu procesu, stalno ističući njegovu važnost. Želimo s Vama podijeliti našu zabrinutost o mogućemu nastanku velike štete zbog opstruiranja i zaustavljanja procesa reforme - ističe se u pismu.

Članovi stručnih radnih skupina u pismu izražavaju zabrinutost jer "nije jasno kako će izgledati nastavak ovoga iznimno složenoga procesa koji je, sada već razriješena, Ekspertna radna skupina izvrsno i promišljeno organizirala i vodila osiguravajući nam uvjete za vrlo zahtjevan rad".

Predsjednicu pozivaju da pomogne da se procesu reforme osiguraju operativna, normativna i financijska podrška te politička neovisnost te da primi njihove predstavnike na razgovor kako bi joj iznijeli svoja iskustva i stajališta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon toliko uloženoga truda i rada Ekspertna radna skupina sigurno ne bi zatražila razrješenje da je imala podršku i uvjete za nastavak procesa. Uvjereni smo da bi oni nastavili raditi na kurikularnoj reformi kada bi se uvjeti u smislu stvarne podrške za to i ostvarili - ističe se.

Potpisnici pisma smatraju da će zbog zahtjevnosti i kompleksnosti proces Cjelovite kurikularne reforme, ne nastavi li se uskoro istom dinamikom, biti vrlo teško ponovno pokrenuti.

'Posljedice za učenike, gospodarstvo i boljitak mogle bi biti nesagledive'

- Time gubimo šansu unaprjeđenja obrazovanja u Hrvatskoj koje je, bez sumnje, u velikom zakašnjenju za europskim sustavima. Nepovoljne posljedice za naše učenike koji žive u 21.stoljeću, a školuju se prema sustavu iz sredine 20. stoljeća, a samim time i za gospodarski razvoj i boljitak naše domovine mogle bi biti nesagledive - smatraju članovi stručnih radnih skupina koji su izradili kurikulumske dokumente nastavnih predmeta, međupredmetnih tema, kurikulumskih područja i okvira za vrednovanje, za učenike s teškoćama, darovite učenike te prijedlog izmjena i dopuna kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje kao i kurikulume za gimnazijsko i strukovno obrazovanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag