Obavijesti

News

Komentari 25

Zbog Putina i špice turističke sezone u subotu velike gužve

Zbog Putina i špice turističke sezone u subotu velike gužve
1

Velike gužve se očekuju na autocesti A4 Zagreb- Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka. HAC moli vozače da prije putovanja provjere stanje na cestama

VIDEO

Zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju u subotu se očekuju  velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije  te na autocesti A4 Zagreb- Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka, a teškoće u prometu će biti dodatne i zbog špice turističke sezone, izvijestile su u srijedu Hrvatske autoceste.

Prometne poteškoće očekuju se jer će autocesta A2 između Ljubljane i tunela Karavanke, kao i sam tunel,  biti zatvoreni na dulje ili kraće razdoblje tijekom cijele subote. Promet će u tom dijelu Slovenije biti  omogućen paralelnim prometnim pravcima. S obzirom na to da se u vrhuncu turističke sezone zatvara prometnica koja povezuje sjevernu Europu s Hrvatskom očekuju se poteškoće na autocesti A4 Zagreb-Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka.

Slovenski Prometno-informacijski centar vozačima koji putuju u subotu iz zapadne i sjeverne Europe prema Hrvatskoj savjetuju putovanje prometnim pravcima preko Italije (Villach-Tarvisio-Udine-Trst) ili Austrije (Graz-Spielfeld), zatim kroz Sloveniju (Maribor-Lendava ili Maribor-Ptuj) te dalje prema Hrvatskoj.  U Hrvatskoj se upućuju na autocestu A2 Zagreb-Macelj ili A4 Zagreb-Goričan prema Zagrebu.
 Korisnicima koji u subotu  planiraju putovanje  iz Hrvatske prema sjevernoj Europi savjetuje se korištenje autoceste A4 Zagreb-Goričan prema graničnom prijelazu Goričan, te dalje kroz Mađarsku prema Austriji.

Drugi mogući pravac prema sjevernoj Europi je autocesta A2 Zagreb-Macelj preko graničnog prijelaza Macelj prema Mariboru, međutim treba upozoriti na radove između graničnog prijelaza Macelj i Ptuj koji znatno utječu na protočnost prometa. Korisnicima koji putuju preko Italije  prema sjevernoj Europi savjetuje se  da koriste  autoceste A6 Rijeka-Zagreb i autoceste A7 Rupa-Rijeka, prema graničnim prijelazima Pasjak ili Rupa.
Uz te poteškoće u prometu koje su moguće u subotu,  HAC ističe da nadolazećim vikendom  ulazimo u vrhunac turističke sezone kada dolazi i do povećane smjene gostiju,  te se već u petak 29. srpnja tijekom cijelog dana očekuje gust promet u oba smjera.  Najgušći promet bit će na gotovo svim autocestama  A1 Zagreb-Split-Ploče,  A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka. Zbog gustog  prometa moguća su povremena duža  čekanja na naplatnim postajama, a posebice na postajama  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HAC moli vozače da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, mole se da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Zbog sve  učestalijih prometnih nesreća na autocestama vozači se mole na dodatni oprez, a HAC ističe važnost praćenja  prometne signalizacije kao i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima.

 S obzirom na visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, savjetuje se češći odmor i okrjepa. Mole se svi korisnici autocesta da na put ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili na moguće čekanje u kolonama. HAC ponovno podsjeća da je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te poziva na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta.         

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor