Obavijesti

News

Komentari 107

Želi živjeti: Bori se protiv raka, a preživljava samo s 500 kuna

Želi živjeti: Bori se protiv raka, a preživljava samo s 500 kuna
4

BORBA ZA ŽIVOT: Lidija Zečević (29) kaže da ne bi mogla živjeti da je prekinula trudnoću. Rodila je zdravog sina, a sad se bori za svoje zdravlje

VIDEO

Lidija Zečević (29) iz Zagreba s karcinomom dojke bori se već tri godine. Imala je 25 zračenja, 13 imunoterapija i desetak ciklusa kemoterapija.

O njoj smo pisali lani jer je prekinula liječenje kako bi rodila sina Antonija, no odmah nakon porođaja nastavila je s terapijom.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:00

Potpuno zdrav dječak star godinu i dva mjeseca penje se uz namještaj dok nam njegova majka pokazuje nove, zastrašujuće nalaze. Karcinom je otkrila 2013. godine. Bila je na operaciji kojom su joj odstranili desnu dojku i napravili rekonstrukciju. No prije dva mjeseca napipala je kvržicu i u lijevoj, zdravoj dojci. Ima metastaze na limfi i plućima. Liječnici su joj propisali novu terapiju, lijek koji u Hrvatskoj primjenjuju prvi put. S liječenjem bi trebala početi 24. kolovoza i polaže velike nade u ozdravljenje.

- A što da vam kažem. Nalazi su mi jako loši, a uz to što se borim protiv bolesti, borim se i za preživljavanje moje obitelji. Suprug Anto (25) ne može tražiti posao jer se 24 sata na dan brine i o Antoniju i o meni. Nema tko drugi. Jedini prihod koji imamo je 500 kuna koje dobivam za njegu. Od toga ne možemo platiti ni osnovne troškove. Nemam pravo ni na socijalnu pomoć jer sam primala porodiljnu naknadu - očajna je Lidija koju situacija teško pogađa.

Anto kaže da se jedva snalaze.

- Odjeću i hranu dobijem od Caritasa. Uvijek prvo nabavimo sve što treba za Antonija, mi smo i s malo zadovoljni - iskreno priča mladić dodajući kako im nedostaje svega. Novca, hrane i odjeće.

- Kemoterapija je nešto što ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju. To kako se osjećate tih dana, to je neopisivo. Mučnine, bolovi, slabost... Nema tih riječi - opisuje Lidija, koju dodatno muče i problemi s kožom na prsima. Prije godinu dana počele su joj se otvarati žive rane. Sad su joj cijela prsa puna crvenih izbočina, osipa i tvorbi.

- Svrbi, peče, boli... Liječnik mi je rekao da je to sve posljedica karcinoma. Pokušala sam raznim kremama, gelovima i oblozima. Rane su se zatvorile, ali vidite i sami, to je sve zajedno jedna velika crvena oteklina koju danonoćno osjećam i jako mi smeta - opisuje Antonija pokazujući teško stanje kože.     

Rekli su joj da će umrijeti

Lidiji su liječnici predlagali pobačaj kao jedino rješenje. Odbila je. Gledajući sina danas, kaže da se sve isplatilo. Maleni Antonio rodio se potpuno zdrav.     

Ovoj obitelji možete pomoći uplatom na račun u Splitskoj banci: IBAN HR8523300033242626790

Lidijin broj telefona je 091 5036 384.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag