Obavijesti

News

Komentari 145

Ziher je ziher! Još dok su živi napravili su sami sebi karmine

Ziher je ziher! Još dok su živi napravili su sami sebi karmine
17

Na sprovod jedino nije došao svećenik, a Dragan je na grobu održao i prigodni oproštajni govor. Na karminama su izrezali tortu i podijelili je gostima te se zakleli na vjernost i na onom svijetu

VIDEO

Još prije tri godine dosjetio sam se da se supruga i ja, prije nego što odemo s ovog svijeta, pozdravimo s rodbinom i prijateljima. Supruzi Dragici rekao sam da ćemo jednim udarcem ubiti dvije muhe, priča Dragan Marić (61) iz sela Pojezne kraj Dervente. 

On i supruga Dragica (64) odlučili su organizirati sprovod prije nego što umru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:13



- Supruga me je malo čudno pogledala, a onda se nasmijala i prihvatila moj naum. Rekla mi je zašto da ne, jer nas dvoje nemamo djece, nemamo nikoga koga bismo obavezali da nakon naše smrti organizira zadušnicu. Posljednjih godinu dana mučilo me je kako će se sprovod organizirati, pa sam odlučio tiskati pozivnice i podijeliti ih ljudima - kaže Dragan.
Nije dugo čekao, odmah se bacio na posao.


- Pozvao sam ih sve na večeru 20. kolovoza, pa i našeg popa, ali on se nije odazvao. Skupilo se više od 200 uzvanika. Svi smo zajedno otišli na mjesno groblje, gdje sam sagradio grobnice za svoje roditelje te za moju Dragicu i mene. Održao sam oproštajni govor, a onda smo svi otišli na večeru u restoran, gdje smo se uz muziku zabavili sve do jutra - prepričava “pokojnik” Dragan.

Supružnike Marić posjetili smo dva dana nakon njihova sprovoda. Pokopan, a živ, i te kako živ, on i Dragica uz pomoć šogorice Jadranke pospremali su ono što je ostalo nakon slavlja.


- Na ovom svijetu nakon roditelja imam dvije velike ljubavi, to su moja Dragica i FK Partizan. Sve smo uradili, uredili grobnicu i spomenik, vidjeli tko bi nam došao na ispraćaj, počastili goste i oprostili se od njih bez suza - objasnio je domaćin koji je sa suprugom pripredio bogatu večeru.

On s crnom kravatom, a Dragica s crnom ružom na kragni, izrezali su torte i podijelili ih gostima. Na kraju su se poljubili te zakleli na vjernost i na onom svijetu, bez obzira na to što Dragica baš i ne vjeruje Draganu po tom pitanju. Dragan je 40 godina radio kao kuhar na brodu te je u svakoj riječnoj luci pronašao družicu. Tako mu je prva supruga Poljakinja, druga Mađarica, ali po svemu sudeći, Novosađanka Dragica bit će posljednja. Na zidu spavaće sobe su fotografije na kojima je Dragan sa svoje dvije bivše supruge, kao i slike drugih prijateljica, što Dragici ne smeta, osim što stalno mora brisati prašinu s njih.



- Priznajem, u mojem životu bilo je jako puno žena. Što ja mogu kad one trče za mnom. Tako je bilo dok nisam upoznao Dragicu - rekao je Dragan, no na te riječi Dragica je reagirala s jednim dugim: “Hmmm!”. Supružnici su na kraju svega jako sretni sa svojim oproštajem.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji