Obavijesti

News

Komentari 109

Živa će se popeti i preko 30°C: Stižu nam prvi vrući ljetni dani

Živa će se popeti  i preko  30°C: Stižu nam prvi vrući ljetni dani
1

Za vikend pretežno sunčano i još toplije, uz najčešću najvišu temperatura zraka i na kopnu i na moru oko 26 °C, a onda u prvoj polovici sljedećega tjedna stižu vrućine...

VIDEO

Promjenljivo razdoblje polako završava. Sporadične kiše i grmljavine bit će još danas, samo rijetko i sutra, a od vikenda slijede zamjetno stabilniji i topliji dani, u sljedećem tjednu u mnogim mjestima ove godine i prvi vrući, s najvišom temperaturom zraka 30,0 °C, pa i malo višom, kazao je Zoran Vakula za HRT.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:48

Pokretanje videa...

00:45

U četvrtak ma sjevernom Jadranu i u središnjim predjelima pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku, a još u Slavoniji i gorskim predjelima oblačnije, ali uglavnom suho. U Dalmaciji promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, no mjestimice i uz kišu ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito na krajnjem jugu gdje može biti izraženiji. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerenai ponegdje jaka bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 °C, u gorju malo niža, javlja DHMZ.

U petak pretežno sunčano, sredinom dana uz umjerenu naoblaku, a na krajnjem jugu i istoku zemlje moguće je i kratkotrajno malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13 na kopnu, između 11 i 17 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

Za vikend pretežno sunčano i još toplije, uz najčešću najvišu temperatura zraka i na kopnu i na moru oko 26 °C, a u prvoj polovici sljedećega tjedna, uz južinu i dodatni dotok još toplijeg zraka, na mnogim će se meteorološkim postajama DHMZ-a mjeriti temperatura zraka oko 30 °C, pa i viša, ali još uvijek ne i dovoljno visoka za upozorenje na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje. No, nekima bi to zatopljenje i prvi ovogodišnji vrući dani mogli biti neugodni. 

Inače, u dosadašnjem dijelu svibnja vruć je dan zabilježen samo u prošli utorak na Mljetu. Iznadprosječno će toplo sljedećih dana biti i u gorju, na Zavižanu vjerojatno i blizu 20 °C. A i temperatura mora sve češće će biti 20 °C i malo viša.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

Posljednjih tjedan dana svibnja diljem će Hrvatske pridonijeti povećanju pozitivnog odstupanja srednje mjesečne temperature zraka pa će klimatološka ocjena mjeseca u većini krajeva vjerojatno biti "toplo", a ponegdje i "vrlo toplo", unatoč povremenih prodora hladnijeg zraka. 

Prognoze za ljetne mjesece i dalje su postojane u prilično velikoj vjerojatnosti nastavka iznadprosječno visoke temperature zraka, osobito za srpanj i kolovoz!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"