Obavijesti

News

Komentari 29

'Život jednog nevinog čovjeka prestao je zbog moje ovisnosti'

'Život jednog nevinog čovjeka prestao je zbog moje ovisnosti'
1

Čeka suđenje: Darko Zadro je u rujnu 2011. u stanju kokainske psihoze ubio prolaznika. Sada čeka suđenje zbog prijetnji liječnicima u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče

VIDEO

Život jednog nevinog čovjeka prestao je zbog moje ovisnosti. Svakodnevno osjećam grižnju savjesti, kazao je Darko Zadro. Nekadašnji vinkovački odvjetnik koji je u stanju kokainske psihoze u rujnu 2011. ubio Jakšu Denicha bio je 21. ožujka na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje su mu željeli odrediti pritvor. Terete ga da je u srpnju 2014. godine dok se liječio u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče prijetio psihijatrici N. B. i ravnatelju Vladi Jukiću.  

Na sud je došao s torbom, spreman da se vrati u Remetinec u kojemu je bio od 31. siječnja do 20. ožujka jer ga je obitelj prijavila da ih uhodi i pokušava uspostaviti neželjeni kontakt. U tom mu je postupku trebalo početi suđenje, no odvjetništvo je moralo odustati od progona jer je obitelj povukla prijavu, a Zadro je izašao na slobodu. 

Odvjetništvo je brzo reagiralo i zatražilo određivanje pritvora u drugom postupku smatrajući da, obzirom na njegovu raniju osuđivanost, postoji opasnost od ponavljanja djela.  Sudsko vijeće nije se složilo s time te je Zadro zadovoljan napustio sud. 

Naime, od prijetnji za koje ga terete prošlo je više od tri godine, a kazneno djelo posljednji put počinio je prije više od osam godina. Nakon izlaska iz zatvora u prosincu prošle godine u kojemu je služio kaznu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, Zadro se trudi vratiti normalnom životu. Tvrdi da radi za jedno odvjetničko društvo, upisao je postdiplomski studij građanskog prava i u međuvremenu položio dva ispita. Sud je uvjeravao da ne postoji opasnost da počini novo kazneno djelo budući se izliječio od ovisnosti. 

Posljednje kazneno djelo za koje ga terete navodno je počinio u Zavodu za forenzičnu psihijatriju gdje se liječio nakon što je Županijski sud u Zagrebu utvrdio da je bio neubrojiv i u stanju kokainske psihoze ubio košarkaškog trenera Jakšu Denicha (32) u rujnu 2011. godine. 

Policiju je pozvala psihijatrica N. B., koja je 31. srpnja 2014. godine Zadru pozvala na razgovor jer je iz bolnice nazivao i slao neprimjerena pisma jednom odvjetničkom uredu. Rekla mu je da zbog toga neće smjeti izaći u krug bolnice dok ne riješe situaciju. Zadro nije skrivao nezadovoljstvo. 

- Kunem se svojom djecom da ću se osvetiti - zaprijetio joj je. To je ponovio i pred medicinskim osobljem, a prijetio je i ravnatelju bolnice Vladi Jukiću.  

- Rekao je da mu se ne pojavljujem na oči i ne pokušavam ući u njegovu sobu, a tehničarima je dobacio da ih je premalo da ga obuzdaju. Na vrlo agresivan i prijeteći način je spominjao i moju kćer - ispričala je istražiteljima liječnica koju je posebno zabrinula činjenica da Zadro zna sve o njima, gdje i s kim tko živi te njihove adrese stanovanja. U 28 godina koliko je tamo radila, nikad ranije iz Zavoda nisu zvali policiju iako je znalo biti manjih incidenata s drugim pacijentima. Zadru je opisala kao pacijenta drugačijeg od ostalih.

Iako je u stanju kokainske psihoze počinio ubojstvo, inače je vrlo inteligentan i ne boluje od duševne bolesti.  

Sam ravnatelj Vrapča nije bio prisutan dok je Zadro prijetio već mu je to ispričala liječnica, a prijetnje su u svom izvješću spomenuli i medicinski tehničari. Njihova procjena bila je da Zadro u trenutku prijetnji nije bio neubrojiv te da može sudjelovati u kaznenom postupku,  a nakon tog događaja zatražili su da se Zadru premjesti u drugu instituciju te je s liječenjem nastavio u Popovači. 

Zadro, koji je u javnosti poznat po brojnim ekscesima, uvjetno je osuđen zbog krivotvorenja isprave i nedozvoljenog držanja oružja, a u zatvoru je izdržao kaznu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji za što je u rujnu 2011. godine pravomoćno osuđen na četiri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca