Obavijesti

News

Komentari 122

Životinjsko carstvo: Na ovim otocima vladaju divlje zvijeri

Životinjsko carstvo: Na ovim otocima vladaju divlje zvijeri
1

Otok zmija nalazi se nedaleko od obale Brazila, a toliko je opasan da mu je čak i brazilska vojska strogo zabranila prilazak. Na svakom metru kvadratnom jedna je otrovnica

VIDEO

Iako je Otok zmija najpoznatiji otok kojim 'vlada' jedna životinjska vrsta, on nipošto nije jedini životinjski otok. Svinje, zečevi, tuljani i rakovi samo su neke od životinja koje su odabrale svoja kopnena carstva, s tim da bi mnoga od njih bilo puno ugodnije posjetiti od onoga na kojem su kontrolu preuzele zmije. 

Samo da znate, Otok zmija nalazi se nedaleko od obale Brazila, a toliko je opasan da mu je čak i brazilska vojska strogo zabranila prilazak. Na njemu se naime nalazi najviše otrovnica na jednom mjestu, te se procijenjuje da je na svakom kvadratnom metru po jedna. 

No ne morate do Južne Afrike kako bi posjetili otok životinja. Slate je donio neke od omiljenih životinjskih otoka diljem svijeta:

Otok mačaka

Tashirojima, Japan

Nekoć je na ovom otoku bilo oko 1000 ljudi, dok ih je danas jedva stotinjak. No broj mačaka nezaustavljivo raste. Za razliku od zmija, mačke u jednakoj mjeri vole otočani kao i turisti koji im dolaze u posjet i brinu se za njih, a otok posjeduje čak i građevine u obliku mačaka.

Otok zečeva

Ōkunoshima, Japan

Nekoć je ovaj otok služio kao tajna tvornica bojnih otrova, te se na njemu proizvodilo smrtonosno i ilegalno oružje za Drugi svjetski rat. Ali danas je otok dom tisuća zečeva, za koje se ne zna kako su točno tamo završili, premda neki vjeruju da je riječ o potomcima životinja koje su se koristile u eksperimentima smrtonosne tvornice, koje su puštene na slobodu nakon predaje Japana u ratu.

Otok tuljana

False Bay, Južnoafrička Republika

Nedaleko od obale Cape Towna, nalazi se otok koji služi kao svojevrsni bordel za tuljane, tj. predstavlja njihovo glavno mjesto za uzgoj i razmožavanje. Iako biste možda rado posjetili ovaj raj za tuljane, znajte da je on okružen 'smrtonosnim prstenom', točnije lovištem na kojem operiraju velike bijele psine, koje napeto ičekuju neće li neki priglupi tuljan zalutati s otoka i krenuti u njihovom smjeru. Stoga je otok tuljana, kao i onaj koji pripada zmijama, najbolje izbjegavati. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke