Obavijesti

Tech

Komentari 3

Može li se mijenjati tipski projekt montažne kuće?

Može li se mijenjati tipski projekt montažne kuće?
4

Moderne montažne kuće su projektirane su prema potrebama, životnom stilu i financijskim mogućnostima investitora. Tipski projekt moguće je potpuno prilagoditi investitoru

VIDEO

Tipske kuće u katalogu služe kao ogledni primjerak i mogu se prilagođavati u skladu sa željama investitora. Od ukupno 250 montažnih kuća koje je proteklih godina izgradila tvrtka DomusPlus, samo su 3 tipske kuće. Individualizirani projekti idu do te mjere da se prema namještaju formiraju dimenzije buduće kuće. „Jedna je klijentica tražila da dimenzije dnevnog boravka i raspored okolnih prostorija projektiramo tako da centralnu poziciju zauzima prekrasan, veliki secesijski luster“ rekla je Tihana Klofutar, voditeljica prodaje Domus plusa. Naši investitori, Mladen i Anita Regović, nisu formirali dimenzije kuće prema lusteru, ali su prilagodili dimenzije kuhinje prema gotovom kuhinjskom namještaju.

Denis Leljak imao je gotov projekt izgradnje klasične zidane kuće, no prevagnula je odluka o gradnji niskoenergetske montažne kuće stoga su projekt doradili u DomusPlusu. Povećali su broj soba u odnosu na originalni projekt, jer bi se tročlana obitelj uskoro mogla i proširiti.

Preinake tipskog projekta moguće su i u pogledu poboljšanja energetske učinkovitosti kuće, s ciljem uštede energije i dugoročne isplativosti početne investicije. Naravno, veća odstupanja od tipskih projekata znače i odstupanja od cijene za taj tipski projekt, a ovisno o količini i kvaliteti materijala korištenog u novom projektu.

„Da smo kupili stan, ne bismo imali nikakvu mogućnost prilagodbe našim specifičnim potrebama. Ovako smo prilagodili kuću sebi, kao rukavicu ruci“ zadovoljna je Anita Regović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka