Obavijesti

Njegovana kosa kao zaštitni znak svakog muškarca

Njegovana kosa kao zaštitni znak svakog muškarca
1

Mnogo je toga u genima, a mnogo možete učiniti sami. Uz pravilnu njegu, kvalitetne proizvode i dobre tretmane muška će kosa zablistati. Zaboravite masno vlasište, prhut i ispadanje kose

Baš kao i ženama, i muškarcima je lijepa, bujna i njegovana kosa važan vizualni adut. Najčešći problemi muškaraca vezani uz kosu su prorjeđivanje kose, masna kosa te masna prhut. Ukoliko se pojavi problem masnog vlasišta, vrlo je vjerojatno da se luči previše sebuma. Uz korijene kose nalaze se lojne žlijezde koje izlučuju sebum (loj). Taj sebum koristi kosi, održava je zdravom i glatkom te sprječava njezino pretjerano sušenje i lomljenje. Lojne žlijezde mogu začepiti korjene kose i mogu uzrokovati pretjerano ispadanje kose i prhut. Uzroci pretjeranog izlučivanja loja su naslijeđe, nezdrava prehrana, lijekovi ili nepravilna njega kose. Proizvodnja loja također može biti veća ili manja zbog promjene godišnjeg doba, klimatskih promjena, nestabilnosti hormona ili duljih razdoblja stresa. Ako imate ove probleme nemojte koristiti proizvode koji sadrže proteine ili tvari s lipidima poput ulja ili silikona. Oni samo pogoršavaju situaciju otežavanjem kose i čine je još masnijom. Masna kosa nadražuje vlasište i čini ga osobito osjetljivim.

Izbjegavajte dodatni stres i stoga ne izlažite kosu vrućoj vodi i čestim sušenjem kose sušilom. Upravo iz tih razloga, perite kosu samo mlakom vodom. Masnoj kosi nisu potrebni regeneratori, mogu samo dodatno otežati kosu i napraviti još veće probleme. Stoga koristite samo šampone koji nježno čiste, ne iritiraju, a da opet nisu preblagi. Stavite malu količinu šampona, pogotovo ako je iz profesionalne linije, dodajte malo vode, napravite emulziju i masirajte kružnim pokretima. Dobro isperite mlakom vodom i ponovite postupak dva puta, dok ne osjetite da vam kosa ''škripi'' pod prstima i vlasište je sasvim čisto.

Što odabrati za njegu? 

DERCOS šampon za regulaciju sebuma idelana je izbor za muškarce i žene s masnom kosom. Pročišćuje vlasište i usporava zamašćivanje. Njegov kompleks protiv nastanka sebuma nastao je na temelju ekskluzivnog spoja četiri tenzioaktivna sastojka posabno odabrana i dozirana za smanjenje širenja sebuma duž vlakna kose i za očuvanje integriteta vlasišta te usporavanje zamašćivanja. Kosa je lagana i lako se češlja.

Zašto muškarci gube kosu?

Najčešći je oblik gubitka kose androgena ćelavost koja se javlja i kod muškaraca i žena. Glavni je uzrok pojačana preosjetljivost korijena dlake na aktivan metabolit muškog spolnog hormona testosterona koji dlaku koči u njenom razvoju i postupno dovodi do potpunog nestanka vlasi i njenog korijena. Tipična muška ćelavost ima nekoliko faza. Najprije kosa nedostaje na zaliscima, zatim na tjemenu i potom u pravilu opadne u cijelosti. Ta vrsta ćelavosti naziva se androgena alopecija i uzrokovana je nasljeđem i androgenima. Kod muškaraca ova vrsta gubitka kose dovodi do različitog oblika i različitog stupnja ćelavosti, koja se ovisno o genetskoj predodređenosti može početi razvijati već nakon osamnaeste, odnosno dvadesete godine života.

Androgeno ispadanje kose može nastati i kod djevojaka i žena, i vrlo je često posljedica neravnoteže spolnih hormona u sklopu sindroma policističnih jajnika kojeg osim ispadanja kose karakterizira pojava akni, neuredan menstrualni ciklus i povećana tjelesna težina. Druga po učestalosti vrsta ispadanja kose je žarišna ćelavost ili alopecia areata. Takva žarišta mogu postojati u većem broju ili se može pojaviti kao izolirano žarište, ne samo na vlasištu, nego i na drugim dijelovima tijela. Ova vrsta ispadanja kose posredovana je imunološkim mehanizmima i vrlo često predstavlja reakciju na upalno žarište u organizmu, no može biti povezana i sa stresom.

Može se pojaviti i difuzno ispadanje i prorijeđenje kose kao posljedica štetnog utjecaja na organizam. Bezazleno i očekivano ispadanje vlasi javlja se obično u proljeće ili jesen, kao i gubitak vlasi nakon poroda, odnosno dojenja. Riječ je o fiziološkom ispadanju kose uzrokovano obnavljanjem vlasišta, a uobičajenim se smatra dnevno ispadanje do 100 vlasi. Zabrinutost nastaje ako ovo ispadanje kose intenziviraju neki drugi faktori. Prirodna regeneracije kose je normalna i uobičajena pojava. No ako je ispadanje kose uzrokovano zdravstenim tegobama, riješavanjem zdravstvenih tegoba problem bi se trebao polako uklanjati.

Kod pojačanog ispadanja kose poželjno je koristiti i nadomjestke prehrani koji sadrže biotin i C vitamin, uz korištenje lokalnih pripravaka u obliku ampula ili sprejeva namijenjenih pojačanom ispadanju kose. Takvi pripravci sadrže biljne preparate koji ublažavaju hormonsku aktivnost koja potiče ispadanje kose i ekstrakte biljaka koji stimuliraju vaskularni endotelijalni faktor rasta koji je bitan za rast kose. Osim toga, koriste se i lokalni preparati koji djeluju vazodilatatorno, što znači da šire krvne žile na mjestu gdje se preparat utrlja, dakle na vlasištu, omogućujući bolju cirkulaciju na tom mjestu i bolju opskrbu hranjivim tvarima okolnog tkiva i samog korijena vlasi.

Terapija pojačanog ispadanja kose obično se mora provoditi barem nekoliko mjeseci, kako bi se terapijski učinak primijetio.

Što odabrati za njegu?

Dercos Neogenic šampon za gustoću kose savršen je izbor za žene i muškarce koji muče problemi s ispadanjem kose ili imaju rijetku kosu. Neogenic šampon djeluje na pet parametara gušćeg vlasišta: VOLUMEN, JAČINU, ČVRSTOĆU, GRAĐU VLASI i GUSTOĆU. Prvi šampon sa Stemoxydinom – patentiranom molekulom i tehnologijom za gustoću kose. Ovaj šampon može se koristiti svakodnevno, a za pravilnu upotrebu potrebno ga je nanijeti na vlažnu kosu i nježno umasirati u vlasište.  Kristalna formula s ultra-laganom teksturom, obogaćena stilizirajućim polimerima iz proizvoda za oblikovanje kose koji oblažu i najtanje vlasi.

Dercos Neogenic svakodnevni tretman u monodozama

Više na http://www.vichy.hr/njega-kose/neogenic-sampon-za-gustocu-kose-dercos/p9368.aspx

Muči li vas problem s vlasištem i ne znate što učiniti najbolje je napraviti stručnu analizu vlasišta. Tijekom listopada istudenog ljekarnama možete obaviti besplatne dijagnostičke analize vlasišta, a osim toga možete  ostvariti i 20% popusta na cijeli Vichy Dercos asortiman!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!