Obavijesti

Sport

Komentari 18

11 ozlijeđenih: Reprezentacije su klubovima 'odnijele' igrače

11 ozlijeđenih: Reprezentacije su klubovima 'odnijele' igrače
1

S kvalifikacijskih utakmica neki igrači su u svoje klubove ‘donijeli’ ozljede prepona, gležnjeva, ligamenata... Krovna svjetska nogometna organizacija im mora platiti...

VIDEO

Real je ostao bez Modrića, Man. United bez Di Marije, PSG bez Ibrahimovića, a Liverpool bez Balotellija. Fifa će tim klubovima iz svog fonda morati isplatiti više od deset milijuna eura.

Da su se, primjerice, ti igrači ozlijedili na treningu kluba, ne bi se dogodilo ništa. U blagajnu ne bi sletio ni euro. No ozlijede li se na treningu reprezentacije, Fifa je dužna klubovima isplatiti odštetu.


Zbog silne hajke klubova na međunarodnu nogometnu organizaciju, jer im se igrači, koje skupo plaćaju, s reprezentativnih okupljanja vraćaju umorni, iscijeđeni i ozlijeđeni, Fifa je osnovala fond iz kojeg plaćaju klubovima naknadu. 

Naime, novac se na klupski račun uplaćuje samo ako je igrač ozlijeđen više od 28 dana. Prevedeno, Real prvih 28 dana za Luku Modrića neće dobiti ništa, a 29. dan dobit će 20.548 eura. I tako svaki sljedeći dan po 20.548 eura dok se Modrić ne oporavi. Spomenuti iznos daje se za igrače čija je maksimalna plaća od 7,5 milijuna eura bruto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako se Modrić vrati u ožujku, Real bi za njega mogao dobiti dva milijuna eura. Naravno, Fifa će nadoknaditi samo Modrićevu plaću, a eventualne premije i bonuse, koje je mogao dobiti, neće.

Osim Realu, Fifa će morati novac poslati na račun Manchester Uniteda, PSG-a, Liverpoola, Evertona...

U samo nekoliko reprezentativnih dana ozlijedila se cijela jedna momčad od 11 igrača, koji bi, da igraju u istom klubu, vjerojatno konkurirali za prvaka Europe. Lahm se, doduše, oprostio od reprezentacije, ali ozlijedio se za vrijeme reprezentativne pauze od klupskog nogometa.

Neuer - Lahm, Ogbonna, Boateng, Baines - Müller, Modrić, Blind, Di Maria - Ibrahimović, Balotelli

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu