Obavijesti

Sport

Komentari 50

24sata na El Clásicu: Čarobna Barça i čarobnjaci Camp Noua

24sata na El Clásicu: Čarobna Barça i čarobnjaci Camp Noua
13

Onaj huk kad krene Leo Messi i uzdah kad Neymar promaši, to se ne zaboravlja. Cijena ulaznice? Prava sitnica... Mogli ste je kupiti taj dan, ali za 700 do 750 €...

VIDEO

Te divne boje, onaj huk 98.760 navijača kad krene Messi. Pa i uzdah kad Neymar promaši... Biti gore na tribini na El Clásicu doista je poseban, čudesan osjećaj.

Za početak, na svakom stolcu, pa i vašem, čeka vas karton . U našem sektoru bili su crveni.

- Kada dođe trenutak, samo ga dignite u zrak i ne brinite se. Svatko svoj karton i cijeli stadion obojit ćemo u boje naše Barçe - kaže nam “susjed” Pablo sa sjedala desno od nas.

Na poleđini svakoga kartona na tri jezika napisana je zahvala. Nogometni klub Barcelona poručuje vam: “I vi ste igrač na ovoj utakmici!” . I zaista, kad je došlo vrijeme, deseci tisuća kartona obojili su tribine Camp Noua u žuto, crveno i plavo, boje ponosa Katalonije. Dobro došli na najveći derbi na svijetu, najveću utakmicu u svijetu nogometa. I na kraju, najveću pobjedu Rakitića i njegove Barçe .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Mali i veliki derbi

Kažu nam u Barceloni, među deset stvari koje svaki posjetitelj katalonskoga grada mora vidjeti, uz crkvu Sagrada Familia, fontane na padinama Montjuïca ili Picassov muzej, turistički radnici ugurali su na visoko peto mjesto posjet muzeju Barcelone na stadionu Camp Nou.

El Clásico nisu ni stavili na popis, iz jednostavnog razloga što je ulaznicu gotovo nemoguće nabaviti . Tisuće navijača ostale su bez ulaznica, koje su šverceri prodavali i za više od 500 eura. Na sam dan utakmice, u jutarnjim satima najjeftinija ulaznica na ulicama Barcelone prodavala se za 750 eura. No i Španjolska je u recesiji - što se bližio početak, provjerili smo, cijene su padale jer su neki domaći navijači popravljali kućne budžete prodajom svojih ulaznica iz seta pretplata. Punu cijenu su, kao i obično, platili naivni turisti koji su se htjeli što prije osigurati.

- Prošao sam pola svijeta radi ove utakmice, 100 eura više ili manje ne igra mi ulogu - kazao nam je Shinji , simpatični Japanac koji je za ruku vodio sinčića u dresu Lea Messija .

Tomislav Gabelić

Zbog hrvatskog reprezentativca je u Barcelonu iz Australije potegao i Vukovarac Ivan . U Rakitićevu dresu i s Hajdukovim šalom u ruci slikao se na ulazu na stadion.

- Kad sam vidio da se u tjedan dana igraju dva velika derbija, Hajduk - Dinamo na Poljudu i Barcelona - Real na Camp Nouu, takvu priliku nisam smio propustiti - kaže Ivan.

- Obožavam ta dva kluba, i evo me, nakon Poljuda i na Camp Nouu. Čudi me samo što nema više suvenira s Rakitićevim imenom, jedva sam našao ovaj dres - požalio nam se.

I doista, osim u službenom fan shopu na stadionu, teško je pronaći bilo što što ima veze s našim reprezentativcem. Tek razglednica na glavnoj gradskoj šetnici La Rambla i nekoliko skupnih klupskih fotografija. No posvuda vijore dresovi Messija, Neymara i Suáreza , trojca koji privlači najveću medijsku pozornost.

Reuters/PIXSELL

Noge od milijardu eura

Od 35 eura za repliku do 1500 za dres koji je navodno nosio Messi, a za što prodavač nije imao nikakvu potvrdu. Jedan takav otišao je u Rusiju, a pred našim očima spretni je prodavač odmah izložio još jedan, u nadi kako će brzo naići sljedeći naivac. Nije ni čudo da su igrači koji su istrčali na 170. El Clásico vrijedni milijardu eura te da je prijenos utakmice gledalo pola milijarde ljudi.

“Poštovani navijači Barcelone, došli ste iz cijelog svijeta na ovu utakmicu. Nadamo se da ćete uživati i da ćete se vratiti na naš stadion”, pročitao je poruku službeni spiker.

Došli smo. Uživali smo. I nadamo se da ćemo se jednom, ako Bog da, vratiti...

VIDEO

Dani Alves kao da je izgubio okladu

Dok smo čekali Ivana, projurio je pored nas u miks-zoni Dani Alves u najsmješnijoj odjeći koju možete zamisliti, kao da nastupa u “X-Factoru” kao imitator Bruna Marsa - gore nekakav metaliksrebrni sako, dolje zlatne cipele! Ne bismo se kladili da nije izgubio kakvu okladu pa se morao tako upicaniti.

Prvi se uvijek pamti

Leo Messi decentno odjeven, s “grmaljima” od dva metra iza leđa. Napokon, stigao je i Raketa , s osmijehom pobjednika na licu. Njegova prva velika pobjeda u El Clásicu. Pobjeda koja, lako je moguće, donosi naslov prvaka. Točno deset kola prije kraja Barça ima četiri boda prednosti ispred Reala i devet ispred Atlética.

- E, da... Zbog ovakvih utakmica se igra i voli nogomet. Nadam se da ću ih odigrati još jako puno, ali ovaj se El Clásico zauvijek pamti. Prva pobjeda - kazao nam je Ivan pa nastavio:

“Ovo je sjajno, ali nismo još ništa osvojili. Real će prijetiti do zadnjeg kola” - Ivan je svjestan da su u derbiju imali puno sreće

- Ovaj klub je, naravno, velik zbog svoje bogate povijesti, zbog sjajnih rezultata i momčadi, no prije svega je velik zbog svojih navijača. Vidjeli ste koreografiju uoči početka utakmice. Iskreno, naježio sam se...

Bilo je puno sreće u toj pobjedi Barcelone, priznao je to i Rakitić.

- Bilo je teško, kako ne, uvijek je tako protiv Reala. Trebali smo drugi gol zabiti ranije i riješiti utakmicu. Ali jedan detalj može promijeniti sve, ovoga puta mi smo slavili - govorio je Raketa dok je negdje u pozadini projurio Luka Modrić, poraženi Hrvat u derbiju.

Sad smo jedan-jedan

Barcelona je na dobrom putu da osvoji naslov, ali Ivan poziva na oprez.

- Ništa još nismo osvojili. Real će sigurno prijetiti do samoga kraja, u Ligi prvaka nas čeka PSG s jednim od najboljih igrača na svijetu - Ibrahimovićem . Dobro, znamo da ne igra prvu utakmicu, ali ja volim igrati protiv najboljih, pa kad u uzvratu bude na terenu, neće mi biti krivo, bit će to za mene još jedno posebno iskustvo - kaže Ivan.

“Hvala Bogu da se Luka vratio. Treba nam za tu Norvešku, bez njega nije isto” - Rakitić je nakratko nakon utakmice popričao s Lukom

Malena Hrvatska bila je uz bok nogometnih velesila poput Španjolske, Brazila, Francuske... Te zemlje imale su predstavnika s obje strane.

- Drago mi je da se Luka vratio nakon teške ozljede jer je vrlo važan igrač, ne samo za Real nego i za našu reprezentaciju. Čeka nas vrlo važna utakmica protiv Norveške i zdravi Luka nam je neophodan. Nadam se samo da će brzo zaboraviti na ovaj poraz. Ha-ha-ha... E, sad smo jedan-jedan - nasmijao se Rakitić i odjurio na veliku feštu s “disko-Alvesom”, Messijem i ostalim društvom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem